Ga naar hoofdinhoud

Laatste week verrichtingshengsten ingegaan

Nog één week, en dan zit het het voorjaarsverrichtingsonderzoek erop. In de laatste weken van het onderzoek moet de hengstenkeuringscommissie haar mening gaan vormen en knopen gaan doorhakken over de nog aanwezige hengsten. Beide commissies waren hiertoe nog op het KWPN-centrum voor een beoordeling, de springcommissie op dinsdag en de dressuurcommissie op woensdag.

Aan de hand hiervan besloot de dressuurcommissie het onderzoek te beëindigen voor cat.nr. 40 Glow (Bordeaux x Montecristo), cat.nr. 42 Garfield (Chippendale x Flemmingh), cat.nr. 47 Goodman RWP (Jazz x Lancet) en cat.nr. 48 Gaucho (Johnson x de Niro). De eigenaar van Gaucho heeft besloten de hengst op eigen kosten het onderzoek te laten vervolgen.
Gisteren is de springsommissie nog een keer tussentijds in Ermelo geweest om nog een training bij te wonen en te kunnen beoordelen. Vorige week beëindigde zij al het onderzoek voor cat.nr. 19 Gagarin (Zacharov x Cavalier), maar de eigenaar besloot de hengst op eigen kosten het onderzoek te laten vervolgen. Gisteren heeft de eigenaar toch besloten de hengst voortijdig op te halen.
Maandag 19 mei om 8.00u is de laatste beoordeling voor de dressuurhengsten. Op dinsdag 20 mei is de laatste beoordeling voor de springhengsten om 9.00u in tegenstelling tot de eerder gecommuniceerde tijd van 8.00u. Op beide dagen vindt aansluitend aan de beoordeling overleg met de eigenaren van de hengsten plaats.
Volgende week zaterdag op 24 mei vanaf 10.00u vindt de eindpresentatie van de hengsten plaats. Gestart wordt met de springhengsten. Uiteraard bent u van harte welkom deze bij te wonen op het KWPN-centrum in Ermelo.
Bron: Horses/ KWPN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook