Ga naar hoofdinhoud

Lady Havanne van Veldhuizen prolongeert titel

Lady Havanne van VeldhuizenHet was een drukte van belang op manege de Fruithof in Heteren afgelopen zaterdag. Bijna 160 shetlandpony’s waren aangemeld voor de jongerenfokdag. De fokdag is voor pony’s die op naam staan van jongeren onder de 21 jaar. Net zoals vorig jaar trok Lady Havanne van Veldhuizen aan het langste eind bij het dagkampioenschap.

Lady Havanne van Velhuizen kwam in de baan met haar dertienjarige eigenaresse Romana Wolters uit Liessel. De zwarte merrie is een dochter van Flemmingh van de Veldhoeve en de kroon preferente Havanne van Veldhuizen (v. Zorro van Dorpzicht) en is zeer fraai van model. De dertienjarige middenmaats kroonmerrie behaalde als meerdere eerste premies en werd gefokt door H. Drenth te Onstwedde. In Heteren viel ze opnieuw op met haar ras, uitstraling en vlotte bewegingen. Hoewel ze inmiddels dertien jaar is – net zoals haar eigenaresse – beweegt ze nog steeds vlot door de baan en staat ze goed in conditie. In het algemeen kampioenschap gaf Lady Havanne het nakijken aan de overige maatkampioenen.

Lees woensdag meer in De Paardenkrant

Bron: Horses / De Paardenkrant – Rick Helmink

Overname zonder toestemming niet toegestaan.

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook