Ga naar hoofdinhoud

Lauries Crusador xx overleden aan koliek

Carola Koppelmann hier met Le Bo

Gisteren is de beroemde volbloed Lauries Crusador op 28-jarige leeftijd overleden op het Landgestüt in Celle. Een paar weken geleden werd hij nog voorgesteld op de hengstenparade, nu is hij het slachtoffer geworden van ernstige koliek.

Afgelopen week kreeg de mooie volbloed van Welsh Pageant xx last van koliek en de bloedwaarden toonden een ernstige miltontsteking aan. Men besloot de hengst in zijn box op het Landgestüt te houden om hem te behandelen en daar is hij gisterochtend bezweken aan een koliekaanval.

Lauries Crusador xx werd in Engeland geboren en begon zijn carrière op de renbaan. Hij werd daar ontdekt door wijlen hengstenhouder Maas Hell. 23 jaar van zijn leven bracht de hengst door op Landgestüt Celle en van hier uit heeft hij de warmbloedfokkerij in belangrijke mate beïnvloed. Hij verwekte 2.713 veulens, aan 264 merries werd de Staatspremie toegekend en 55 zonen werden door het Hannoveraner Verband goedgekeurd. Onder de goedgekeurde zonen zijn onder andere Laurentianer (zelf GP-dressuur en met Marlies van Baalen wereldkampioen bij de zesjarige dressuurpaarden, tevens vader van de goedgekeurde zonen Laureus NRW en Lennox, ook GP-dressuur), Laomedon (bekend als vader van o.a. Legolas van Steffen Peters), Heslegards Louis (GP-dressuur onder Gerda Lehmann) en Londonderry met zijn zeer succesvolle zoon Londontime.

En ook in de sport doen de afstammelingen van Lauries Crusador het goed. In totaal bracht hij 712 succesvolle sportpaarden. 75 van hen maakten de sprong naar de zwaarste klasse in de dressuur, waaronder Le Bo met Carola Koppelmann, Lesotho met Ellen Schulte-Baumer en Lonestar onder de Canadese Cynthia Ishoy.

Bron Landgestüt Celle/Horses

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook