Ga naar hoofdinhoud

Leandro Vg, Mithras de Regor en Nixon van ’t Meulenhof winnaars Pavo Hengstencompetitie

Stal Hulsterlo in Meerdonk was dit weekend niet alleen het decor voor de derde fase van de BWP-hengstenkeuring, ook de finale van de PAVO Hengstencompetitie werd gisteravond afgewerkt. Bij de zevenjarigen ging Leandro Vg (v. Gitano Van Berkenbroeck) met de eindoverwinning naar huis. Mithras de Regor (v. Elvis Ter Putte) won bij de zesjarige springpaarden en Nixon van 't Meulenhof (v. Denzel Van ’T Meulenhof) bij de vijfjarigen.

De PAVO Hengstencompetitie begon met de finale voor de vierjarige hengsten. Zestien hengsten wisten tot en met de laatste ronde foutloos te blijven en werden allen ex aequo eerste. Dieter Vermeiren werd hierbij de grote winnaar, hij slaagde erin om zich zowel met Opium VD Middelstede (Bisquet Balou VD Middelstede x Emerald), met Dida Di Darco Z (Diamant De Semilly x Darco) als met Cobacobana Drum vh Juxschot Z (Cigaret JVH Z x Placido) te kronen tot kampioen.

Nixon Van ’T Meulenhof kampioen vijfjarigen

Bij de vijfjarigen waren er 23 hengsten die het maximum van de punten hadden en dus in aanmerking kwamen voor eindwinst. De barrage met zestien combinaties moest uitmaken wie er met de titel naar huis kon gaan. Jeroen de Winter stuurde zijn BWP-gefokte Nixon Van ’T Meulenhof (v. Denzel Van ’T Meulenhof) naar de overwinning. Hij kwam als dede starter in de ring en zette met 40,91 seconden direct een heel scherpe tijd neer. Een tijd die niet meer verbeterd zou worden waardoor de Winter en Nixon zich eindwinnaar konden noemen bij de vijfjarige hengsten.

Halfbroer Poker de Mariposa

Ook de rest van het podium was voor het BWP-stamboek met zilver voor Nestor de Mariposa (v. Elvis Ter Putte) onder het zadel van Tim van den Broeck. Hij is de kleinzoon van Flora de Mariposa en een halfbroer van de reservekampioen Poker de Mariposa. Die laatste is sinds afgelopen weekend voor de helft van Team Nijhof en Kees van den Oetelaar. Het brons ging naar New Star Quality (v. Nabab De Reve) onder het zadel van Caroline De Laet.

Mithras de Regor verrassende winnaar

Tien combinaties streden in de barrage bij de zesjarigen om de titel. De dagzege ging naar Dieter Vermeiren met de BWP-gefokte Mr. Idol S (v. Plot Blue). Favoriet voor de titel Bob Janssens had pech. De Roshoeve-ruiter haalde de barrage niet met de nummer één van het klassement Marschal Fields 111 (v. Der Senaat 111) en was met de nummer twee El Barone 111 Z (v. Emerald) te langzaam in de barrage. Hierdoor ging het kampioenschap verrassend naar Guy Beyers en Mithras de Regor die voor aanvang vierde in het klassement stonden. In de barrage was het paar derde achter Vermeiren en Geert Van Rossem met Mugano Van Klapscheut (v. Ogano Sitte).

Leandro Vg maakt favorietenrol waar

De PAVO Hengstencompetitie werd afgesloten met de finalerubriek voor de zevenjarige hengsten. Jeroen de Winter en BWP-gefokte Leandro Vg (v. Gitano Van Berkenbroeck), die voor aanvang van de finale aan de leiding stonden, hebben hun favorietenrol waar weten te maken en werden kampioen. In de barrage kreeg Jeroen de Winter met de hengst wel een fout op de laatste hindernis en werd vijfde, maar de titel kon hem niet meer ontgaan. De dagzege ging naar Walter Lelie met zijn BWP-gefokte Le Diamant Horta (v. Diamant de Semilly). Het leverde Lelie de bronzen medaille op bij de zevenjarigen. Het zilver was voor Lector VD Bisschop onder het zadel van Karline De Brabander. In het dagklassement was zij vierde geworden met de zoon van Bamako de Muze.

Klik hier voor de resultaten.

Bron Pavo Hengstencompetitie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook