Ga naar hoofdinhoud

L’Espoir-dochter veilingtopper Summer Mixed Sales

Op de zomerveiling van het Oldenburger Verband afgelopen weekend in Vechta, was L’Equipe (L’Espoir x Royal Hit) de duurste. Belgische kopers hadden met 33.000 euro het hoogste bod voor de vierjarige merrie. Bij de veulens was het eerste veulen dat in de baan kwam gelijk de veilingtopper. De zwarte hengst First Class (Finest x Quatro B) werd voor 26.000 euro aangeschaft door Duitse kopers.

Een na duurste rijpaard was Aquileja (Florencio I x Sevillano xx). Deze vijfjarige merrie vertrekt voor 25.000 euro naar Luxemburg. Bij de springpaarden werd 20.000 euro voor de duurste betaald. De zesjarige ruin Calandro W (Calato x Feuerwerk) werd voor deze prijs aan Duitse kopers afgeslagen. De totale opbrengst van de 29 geveilde sportpaarden bedroeg 418.000 euro, gemiddeld 14.414 euro.

Bij de veulens brachten een dressuur- en een springgefokt veulen het tweede geld op. De zwarte hengst Florentiner (Fürstenball x Sandro Hit) en de schimmelhengst Corcovados (Cornet Obolensky x Lordanos) werden beide afgeslagen voor 21.000 euro en blijven in eigen land. De totale opbrengst van de 30 geveilde veulens  bedroeg 322.000 euro, gemiddeld 10.733 euro.

Video L’Equipe, veilingtopper rijpaarden.

Video First Class, veilingtopper veulens.

Video Corcovados, veilingtopper veulens.

Klik hier voor de veilingresultaten van de rijpaarden.
Klik hier voor de veilingresultaten van de veulens.

Bron: Horses.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook