Ga naar hoofdinhoud

Van der Linde: ‘Hij is voor de dood weggehaald’

Exclusief
Cat.nr 436 (Enzo Ferrari x Jazz) - Foto: Paardenkrant-Horses.nl/Melanie Brevink-Van Dijk
Voor Wim van der Linde was de aanwijzing van cat.nr. 436, Jacky Ickx Texel (v. Enzo Ferrari), voor het KWPN verrichtingsonderzoek bijzonder. De hengst komt uit de eerste jaargang van Enzo Ferrari, die ook door Van der Linde zelf werd gefokt.

Daarnaast zag de toekomst van Jacky er als jaarling minder rooskleurig uit. “We kregen destijds het advies hem naar de slager te brengen en moet je nu kijken”, zegt de fokker na afloop van de derde bezichtiging op de KWPN Hengstenkeuring in Den Bosch.

Reconstructie van de kaak

“Als veulen had hij plots een bult op de kaak, waarschijnlijk doordat hij een klap had gekregen van een ander veulen. De dierenarts constateerde dat een reconstructie van de gehele kaak noodzakelijk was. Het advies luidde dat opereren zinloos was en dat hij bij de slager zou eindigen. We hebben bij Tom Marien een second opinion aangevraagd en die heeft hem vervolgens op antibiotica gezet. Na drie weken was de bult al bijna weg”, verklaart Van der Linde de aanwezigheid van de hengst op de keuring.

‘Leftovers’

Normaliter verkoopt de fokker zijn fokproducten veelal als veulen. “Alleen ‘de leftovers’, zoals ik ze noem, blijven. Jacky viel direct op als veulen, als dat met die kaak niet was gebeurt, was hij allang weggeweest. Dus het is wel bijzonder dat ik hier nu met een aangewezen hengst sta”, zegt de fokker trots.

Animo voor verkoop

Van der Linde heeft de intentie om deze hengst aan te houden. “Ik heb al wel wat telefoontjes gekregen met de vraag of ik hem niet wil verkopen. Maar, ik heb een bepaald bedrag in mijn hoofd zitten en voor minder gaat hij niet weg. Daarom bied ik hem ook niet aan op de KWPN Select Sale, dan heb ik geen controle over hoe de biedingen lopen. Dus vooralsnog gaan wij ons richten op het verrichtingsonderzoek”, besluit de fokker.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook