Ga naar hoofdinhoud

Lingh en Zuidenwind niet naar Den Bosch

edward gal linghHet optreden van Lingh (v. Flemmingh) op de hengstenkeuring van Den Bosch volgende week gaat niet door wegens de te krappe planning rondom de Zweedse hengstenkeuring, waar de KWPN-hengst aan deelneemt. Ook Zuidenwind (v. OO Seven) zal niet in de finale van de hengstencompetitie in Den Bosch verschijnen.

Lingh zou zijn opwachting maken in de show met afstammelingen van de WBFSH top 10-hengst Flemmingh (v. Lacapo). De KWPN-hengst verblijft momenteel in Flyinge, waar hij een week na de keuring in Den Bosch door Edward Gal onder het zadel zal worden voorgesteld aan de Zweedse hengstenkeuringscommissie. Zijn Amerikaanse eigenaresse Karin Offield zegt: ,,Ik had gehoopt dat Edward Lingh in Den Bosch op de KWPN-hengstenkeuring zou kunnen rijden op de showavond. Het leek mij geweldig om de combinatie nog een keer aan het Nederlandse publiek te kunnen tonen. Maar de planning was allemaal net te krap. Nu komt Edward naar Zweden en rijdt hij Lingh daar voor, voor de Zweedse hengstenkeuringscommissie.”

Zuidenwind laat verstek gaan bij de KWPN-keuring, omdat hij is verkocht naar een Zweedse amazone die de hengst zal gaan inzetten voor zowel de sport als de fokkerij.

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook