Ga naar hoofdinhoud

Duitsland beheerst de zesjarigen

Doubleyou W (v. Don Romantic)

Numeriek is de Nederlandse fokkerij met vier producten goed vertegenwoordigd in de finale van de zesjarige dressuurpaarden. Maar kwalitatief moet het KWPN het in deze leeftijdscategorie duidelijk afleggen tegen de Duitse stamboeken. De selectieronde werd vandaag in Verden gewonnen door de Hannoveraan Doubleyou W (v. Don Romantic), gevolgd door wereldkampioen Sa Coeur (v. Sir Donnerhall I) en bewegingskunstenaar Damon's Delorange (v. Damon Hill).

Op de zesde plaats is toptalent Decor Cachet L (v. Jazz) van Mirelle van Kemenade de hoogst geplaatste Nederlandse inzending. Patrick van der Meer en Coco-Chanel (v. Sandreo) verrasten zoëven met een ijzerterke proef en pakten plaats acht (8,26), gevolgd door Vitalis van de Amerikaanse Charlotte Jorst (8,24). Via Zweden (Mia Runesson) kwalificeerde ook de KWPN-goedgekeurde Carlton Hill VDL zich rechtstreeks voor de finale (twaalfde, 7,90).

Morgen kunnen via de kleine finale drie zesjarige paarden zich nog kwalificeren voor de finale.

Lees hieronder het live-verslag zoals dit vandaag op Horses verscheen.

13.15 u Met Damon’s Satelite werd Helen Langehanenberg gisteren in de selectieronde voor vijfjarige dressuurpaarden al zuinigjes beoordeeld en nu overkwam haar hetzelfde met Satelite’s volle zus Damon’s Delorange. De dochter van voormalig Verden-kampioen en Wereldbekerhouder Damon Hill toonde zich vanmorgen het meest opvallende zesjarige dressuurpaard, met ongelooflijk veel expressie en balans in haar weelderige bewegingen, maar meer dan een 9,12 en de voorlopige derde plaats zat er niet in.

Pech voor Emmelie Scholtens, die de proef knap uitreed nadat haar KWPN-hengst Charmeur in de uitgestrekte draf in galop was gevallen en vervolgens enkele keren nadrukkelijk staakte. Meer dan 7,58 zat er nu niet in, de kleine finale moet morgen alsnog toegang bieden tot de finale.

12.00 u Het wereldkampioenschap voor zesjarige dressuurpaarden heeft een nieuwe leider. Met veel ruimte en lossigheid liep de Hannoveraan Doubleyou W van Laura Stigler vanmorgen naar 9,28. Alleen de Durchlässigkeit kreeg een cijfer onder de 9 (8,8). Wereldkampioen Sa Coeur moet nu met de voorlopige tweede plaats tevreden zijn.

De proef van Che de Jeu (v. Voice) en Marieke van der Putten werd erg laag beoordeeld. Vooral het cijfer voor galop (6,5) was opmerkelijk zuinig. Met 6,8 staat Che de Jeu nu op een kansloze 18-de plaats.

Zeker nog kansrijk is de in Westfalen goedgekeurde, KWPN-gefokte hengst Vitalis die in handen van een stralende eigenaresse/amazone Charlotte Jorst naar 8,24 en de voorlopige zesde plaats liep. Onder de goedkeurende blikken van zijn opleider Hans Peter Minderhoud bleek de aansprekende vos weinig van zijn uitstraling en kwaliteit verloren te zijn.

9.00 u Als eerste starter in het wereldkampioenschap voor zesjarige dressuurpaarden liet Sa Coeur er vanmorgen geen gras over groeien. Met een gemiddelde van 9,14 namen de zoon van Sir Donnerhall I en zijn amazone Eva Möller gedecideerd de leiding. Lord Carnaby (v. Lord Loxley I) van Beatrice Buchwald volgde op dat moment op plaats twee, zij zetten een score van 9,08 neer. De KWPN-dekhengst Decor Cachet L maakte indruk in draf (9,2) en galop (9,8). De eindscore was 8,68. De in Oost-Duitsland gefokte, zeer rittige Sandiego (v. Sancisco) van Carola Koppelmann duwde Cachet van het denkbeeldige podium door 8,98 te scoren. De Oldenburger Diamigo bewoog onder Helen Langehanenberg met zeer veel afdruk, maar niet met veel lichaamshouding, naar 8,06.

Thamar Zweistra en Hexagon’s Charon kwamen door 7,54 te scoren in de middenmoot.

Blijf dit blog volgen voor de actuele ontwikkelingen op het WK in Verden.

Bron: Horses

Uitslagen

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook