Ga naar hoofdinhoud

Londonderry Hannoveraanse hengst van het jaar 2013

Londonderry (v. Lauries Crusador xx), dekhengst van Landgestüt Celle werd vandaag gekozen tot Hannoveraanse hengst van het jaar. De rijtypische vos draagt de genen van de recent overleden Lauries Crusador xx, één van top verervers van het Hannoveraanse stamboek.

Londonderry werd op 16 apil 1995 bij Klaus-Hermann Ehlen in Nieder Ochtenhausen geboren. Bij de hengstenkeuring in 1997 werd de hengst alom geprezen om zijn expressieve bewegingen en zijn onberispelijke exterieur, waarna hij verhuisde naar Landgestüt Celle. Na het verrichtingsonderzoek werd hij bekroond als beste hengst van zijn leeftijdscategorie en kreeg hij zijn eigen box op het station Ankum.

Sinds zijn eerste jaargang is Londonderry erg populair onder de fokkers. Hij heeft nu meer dan 2000 nakomelingen. 527 van zijn dochters zijn geregistreerd in het Hannoveraanse stamboek, 185 van hen zijn bekroond met een premie. 33 van zijn zonen zijn goedgekeurde hengsten bij het Hannoveraanse stamboek.

Totaal 195 van Londonderry’s nakomelingen gingen bij de jaarlijks terugkerende veiling in Verden onder de hamer. Voor maar liefst 900.000 euro werd zijn spectaculaire zoon Lemony’s Nicket geveild in 2011 en ging de boeken in als het duurste driejarige paard ooit verkocht op een rijpaard veiling. Vijf jaar eerder had nakomeling Londontime al opschudding veroorzaakt toen hij van eigenaar wisselde voor 510.000 euro.

Londonderry schreef vele titels op zijn naam, onder andere kampioenstitels als vier en vijf-jarige hengst en hij werd reserve kampioen bij de zesjarige dressuurpaarden. Ook zijn nakomelingen presteren buitengewoon goed in de sport.

Voor meer informatie klik hier.

Bron: Horses / Hannoveraner.com

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook