Ga naar hoofdinhoud

Lord Leatherdale-dochter naar 83 punten IBOP Deurne

Veertien dressuurmerries slaagden voor de IBOP, die gisteren in Deurne werd georganiseerd. Tweeëntwintig kregen een beoordeling van Toine Hoefs en Petro Trommelen. Endy O (v. Lord Leatherdale) is zoals de naam al doet vermoeden, afkomstig uit de beroemde stam van wijlen Huub en Tiny van Helvoirt.

Ze scoorde een prachtig totaal van 83 punten. “Endy heeft drie goede basisgangen waarbij ze in draf heel veel techniek en ruimte heeft en goed kan schakelen. Dat kan ze ook in galop, die goed naar boven gesprongen wordt en goed gedragen is met een goede techniek. Daarbij is ze zeer fijn te bewerken en lijkt het een goed dressuurpaard voor de toekomst”, vertelt Toine. Moeder Zendy is in de Lichte Tour geklasseerd. Daarmee is zij slechts één van de zeer goede nakomelingen van Endy (v.Ulft), ook de moeder van onder andere Grand Prix-paard Karmijn (v. Damiro) en NMK-kampioene Andy (v. Jazz).

Eén punt minder kreeg de volle zus van Bordeaux, Fenna (v. United). Toine: “Ze is een chique merrie, die even wat langgelijnder had kunnen zijn. Ze stapt uitzonderlijk goed, klok zuiver, met veel schoudervrijheid en actief. In draf en galop heeft ze veel techniek, een mooie houding en veel souplesse.”

Bij de springgefokte merries was Darlin-F (v. Zürich) de beste van de acht geslaagde paarden. Tien werden er beoordeeld door Petro Trommelen en Arnold Kootstra. Arnold over Darlin-F, die 78 punten kreeg: “Dit is een merrie die met een mooie techniek springt en zich heel goed laat rijden. Een heel sympathiek paard.”

Bron: KWPN

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook