Ga naar hoofdinhoud

Lordswood Dancing Diamond stijgt binnen twee dagen volle punt in aanleg

Update
Lordswood Dancing Diamond en Anne Kathrin Pohlmeier Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De nieuwe wereldkampioen Lordswood Dancing Diamond Anne Kathrin Pohlmeier werd in de kwalificatie na enig (vreemd) gereken in de juryhokjes nog onder de Fürstenball-zoon Feodoro gezet (lees ook: Feodoro stoot Quel Filou van de troon, maar Lordswood Dancing Diamond gouden medaillekandidaat), maar in de finale werd hij ruimschoots bovenaan gezet. Zijn aanleg (perspectief al dressuurpaard) steeg in twee dagen maar liefst een volle punt. In de kwalificatie was er een 9 voor zijn aanleg, in de finale een 10. Het kan verkeren.

Vrijdag zaten de Duitser Christoph Hess, de Britse Sandy Philipps, de Australische Susie Hoevenaars en de Deense Susanne Baarup (voorzitter) te jureren en vandaag zat Baarup er als voorzitter opnieuw, samen met de Spanjaard Juan Campos, de Duitser Dietrich Plewa en de Brit Andrew Gardner die het commentaar verzorgde. Hij zei over Lordswood Dancing Diamond: “Dit paard beschikt over zoveel natuurlijke aanleg. Hij kan goed verruimen en daarna weer verzamelen, waarbij zijn achterbeentechniek uitmuntend is. Ook de zeer fijne aanleuning kunnen we waarderen.”

Regerend Bundeskampioen en Wereldkampioen

Anne Kathrin Pohlmeier heeft nu een Bundeskampioen (vorig jaar won Lordswood Dancing Diamond bij de vijfjarigen in Warendorf) en Wereldkampioen op stal. Ze rijdt de ruin voor Britse eigenaren “Ik heb hem nu drie jaar onder het zadel, en vanaf de eerste keer dat ik hem reed wist ik dat hij enorm veel aanleg heeft. Alles gaat hem zo makkelijk af en hij doet altijd zijn best. We  gaan zien wat de toekomst ons brengt!”

‘Nooit meer vergeten’

Over de finalerit zegt ze: “Ik heb echt ongelooflijk fijn gereden, hij was zo attent en goed bij de les. Ik kon hem daardoor vandaag correcter voorstellen dan in de kwalificatie, en nog beter laten zien wat voor kwaliteiten hij in huis heeft. Deze rit en de gouden medaille geven me zo’n geweldig gevoel, dat zal ik nooit meer zal vergeten.”

Feodoro zeer streng beoordeeld

In de finale werd de winnaar van de kwalificatie, Feodoro (v. Fürstenball) overigens zeer streng gejureerd en kwam hij op een gedeelde zevende plaats met Gunner KS (v. Belissimo M), die het in de kwalificatie maar net haalde met een twaalfde plaats.

Lees ook:

https://www.horses.nl/sport/feodoro-stoot-quel-filou-troon-dancing-diamond-gouden-medaillekandidaat/

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Ermelo YH

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook