Ga naar hoofdinhoud

Luc Tilleman: ‘De kwaliteit wordt elk jaar beter’

Exclusief
Bingo Z (v. Balou du Rouet) - Foto: still ClipMyHorse.tv
Studbook Zangersheide organiseerde afgelopen weekend voor de derde keer een hengstenkeuring in het Franse Deauville. Hengstenkeuringscommissielid Luc Tilleman, die de hengsten samen met Heinz Meyer en Eric Levallois beoordeelde, was tevreden: "We hadden een mooi aanbod en hebben een stel fijne hengsten uit goede moederlijnen kunnen goedkeuren." 

“Elk jaar wordt de kwaliteit op de Franse Z-keuring wat beter en dit jaar was ik vooral blij met de hengsten uit mooie moederlijnen die veel sport hebben gebracht. Dat vinden we belangrijk; een hengst die niet uit zo’n moederlijn komt, moet wel heel veel over hebben om goedgekeurd te worden.”

In totaal werden er gisteren zestien hengsten goedgekeurd in Deauville, tien driejarigen en zes oudere hengsten. Klik hier voor de volledige lijst.

Opvallende hengsten

Een van de favorieten van Tilleman was Bingo Z (Balou du Rouet x Nabab de Reve x Lou Piguet xx x Grand Veneur), die uit de moederlijn van Messire Ardent, Royal Ardent en Gracieux Ardent komt. “Een hengst met een mooi type, die elke keer op dezelfde manier sprong en heel mooi terugkwam op het hout.”

Haras de la Pomme

Ook de twee hengsten uit de fokkerij van Haras de la Pomme behoren tot de betere hengsten van de jaargang, volgens Tilleman. De snel van de grond springende Clovis de la Pomme Z (Cadeau de Muze x C Ingmar) en de wat klassieke Equinox de la Pomme (Vigo d’ Arsouilles x C Ingmar). De twee hengsten werden gefokt uit de volle zussen Lemon-Tea de la Pomme en Lemon-Ice de la Pomme en zijn nauw verwant aan Mylord Carthago (v. Carthago). Grootmoeder Nais de la Pomme (v. Darco) is een halfzus van het gepensioneerde toppaard van Penelope Leprevost.

Equinox de la Pomme (v. Vigo d’Arsouilles):

Cornet-zoon

Bij de oudere hengsten noemt Tilleman Calensky Hero Z (Cornet Obolensky x Radco d’Houtveld x Touchdown) uit een Ierse moederlijn als topper. Zijn grootmoeder is de 1,60m-merrie Liscalgot (Touchdown x Tulla Rocket xx), een volle zus van de ISH goedgekeurde Out of Touch.

Klik hier voor de lijst met goedgekeurde hengsten

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook