Ga naar hoofdinhoud

Macho Polo prolongeert nationale titel HK Groninger paard

Macho Polo met famile Brinkman. ©Claudia Dermois Fotografie
Macho Polo van Stal Vredenheim werd, evenals vorig jaar, uitgeroepen tot nationaal kampioen op de jaarlijkse hengstenkeuring van de Vereniging “Het Groninger Paard” afgelopen zaterdag in de H.C.H. Manege te Steenwijk.

In de rubriek nieuw te keuren hengsten traden vijf jonge hengsten aan om de jury te overtuigen van hun kwaliteiten als potentiële dekhengst. Drie van de vijf kregen groen licht om de veterinaire onderzoeken te ondergaan op weg naar een dekbrevet.

In de groep stamboekhengsten tot 15 jaar groep waren zes hengsten present om hun dekbrevet weer met een jaar te verlengen, waaronder Macho Polo. De hengsten moeten eerst aan de hand stappen en draven, waarna ze los mogen in de piste en hun bewegingskwaliteiten in vrijheid mogen laten zien. Macho Polo en Ede werden uitgenodigd uit deze groep om aan het einde van de dag mee te dingen om de nationale titel.

De hengsten vanaf 15 jaar zijn vrijgesteld van hun jaarlijkse presentatie en goedgekeurd voor het verdere leven. Ook de hengsten Rieu en Ede werden uitgenodigd voor de kampioenskeuring waar Macho Polo het kampioenschap won en Ede de titel publieksfavoriet toebedeeld kreeg.

Macho Polo is in training bij Hergen van Hall, die tijdens de hengstenkeuring ook een kür op muziek op Z-niveau reed met de hengst. Hij komt dit jaar ter dekking bij Dekstation Henswoude te Oldeboorn.

Bron: Persbericht

Gerelateerd:
Macho Polo dagkampioen HK Het Groninger Paard – 23 februari 2015
Groningerhengst Macho Polo drukt stempel op keuring in Tolbert – 9 juli 2014

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.