Ga naar hoofdinhoud

Macho Polo prolongeert nationale titel HK Groninger paard

Macho Polo met famile Brinkman. ©Claudia Dermois Fotografie

Macho Polo van Stal Vredenheim werd, evenals vorig jaar, uitgeroepen tot nationaal kampioen op de jaarlijkse hengstenkeuring van de Vereniging “Het Groninger Paard” afgelopen zaterdag in de H.C.H. Manege te Steenwijk.

In de rubriek nieuw te keuren hengsten traden vijf jonge hengsten aan om de jury te overtuigen van hun kwaliteiten als potentiële dekhengst. Drie van de vijf kregen groen licht om de veterinaire onderzoeken te ondergaan op weg naar een dekbrevet.

In de groep stamboekhengsten tot 15 jaar groep waren zes hengsten present om hun dekbrevet weer met een jaar te verlengen, waaronder Macho Polo. De hengsten moeten eerst aan de hand stappen en draven, waarna ze los mogen in de piste en hun bewegingskwaliteiten in vrijheid mogen laten zien. Macho Polo en Ede werden uitgenodigd uit deze groep om aan het einde van de dag mee te dingen om de nationale titel.

De hengsten vanaf 15 jaar zijn vrijgesteld van hun jaarlijkse presentatie en goedgekeurd voor het verdere leven. Ook de hengsten Rieu en Ede werden uitgenodigd voor de kampioenskeuring waar Macho Polo het kampioenschap won en Ede de titel publieksfavoriet toebedeeld kreeg.

Macho Polo is in training bij Hergen van Hall, die tijdens de hengstenkeuring ook een kür op muziek op Z-niveau reed met de hengst. Hij komt dit jaar ter dekking bij Dekstation Henswoude te Oldeboorn.

Bron: Persbericht

Gerelateerd:
Macho Polo dagkampioen HK Het Groninger Paard – 23 februari 2015
Groningerhengst Macho Polo drukt stempel op keuring in Tolbert – 9 juli 2014

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook