Ga naar hoofdinhoud

Magnifiek winnaar van de 25e Oregon Trofee

Magnifiek wint met Lambertus Huckriede de Oregon Trofee 2023. Foto: Melanie Brevink - Van Dijk.

Opnieuw was de strijd om de Oregon Trofee één van de smaakmakers van de zaterdag van de KWPN Stallion Show. Dit was gelijk het laatste tuigpaardonderdeel van de Stallion Show, waarbij het publiek zoals altijd weer enorm genoot en van zich liet horen. Vijf hengsten en hun ervaren rijders streden mee om deze titel, waarbij zij elkaar het vuur aan de schenen legden. De winst ging naar Magnifiek (v. Idol) in handen van Lambertus Huckriede..

De jury van de Oregon Trofee bestond uit voorzitter Derk Jan Mekkes, Lubbert van Oene en arbiter Dirk Jan Beijerinck. Na een hele spannende eerste omloop maakte de jury een eerste selectie. Hierbij werden de actievolle Icellie (Bocellie uit Petrose ster, pref v. Jonker) met Harm-Jan Veenstra en de constante Heliotroop VDM (Colonist uit Wunita ster, pref v. Reflex) met Henk Hammers ex-aequo opgesteld.

Finale

In de allesbeslissende finale gingen Idol (Manno uit Boukje keur v. Plain’s Liberator) met Mark de Groot en Macho (Indiana uit Emone ster v. Unieko) met Robbie van Dijk samen met de winnaar van vorig jaar, Magnifiek (Idol uit Helise keur v. Atleet) met rijder Lambertus Huckriede de strijd aan. Idol ging met ruime passen en een mooie houding rond. Macho groeide in de wedstrijd en werd steeds beter en gretiger. Magnifiek liep weer met veel looplust rond en vocht voor de overwinning. Onder luide aanmoediging van het publiek en het enthousiasme van Bert de Ruiter, hadden alle hengsten hun fans achter zich staan.

Weer Magnifiek

Net als bij de laatste editie wist de strijdlustige Magnifiek zijn vader Idol en leeftijdsgenoot Macho achter zich te laten. De emotionele eigenaar en rijder Lambertus Huckriede nam de Oregon Trofee dankbaar in ontvangst.

Bron: KWPN

2 reacties op “Magnifiek winnaar van de 25e Oregon Trofee

  • F.de Heer

    Goede concoursrijders zijn nog geen goede juryleden blijkt maar weer.

  • Maarten

    ook jureren moet je leren,komt vast wel goed.
    in ieder geval een hele mooie foto hierboven en voor de,vooral dressuur, mensen een voorbeeld dat je het begrip happy athlete mi.niet per definitie aan een bepaalde houding dient te koppelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.