Malibu TN en Zhivago leveren beste veulens op verkooppresentatie Varsseveld

Op de jaarlijkse veulenverkooppresentatie op het Achterhoeks Hippisch Festijn wordt er, naar het bij elkaar brengen van fokker en koper, ook een kopgroep geselecteerd. Dit jaar werden de beste veulens voorzien van commentaar door KWPN-inspecteurs Arnold Kootstra en Bart Bax. Bij de springveulens werd Malori (Malibu TN x Odermus R) uitgeroepen tot winnaar, terwijl in de dressuurrichting Maddox (Zhivago x Highline) aan kop geplaatst werd.

De inspecteurs waren enthousiast over de groep veulens die in de baan verscheen. “Deze veulens zijn natuurlijk niet voorgeselecteerd, maar de kwaliteit was opvallend goed. Daarnaast stonden de paarden er mooi voor”, reageerde Kootstra enthousiast na afloop.

Vier veulens naar kopgroep

In de springrichting werden vier veulens uitgenodigd in de hoofdring voor het formeren van de kopgroep. Malori (Malibu TN x Odermus R), van fokker L.B. van Laarhoven uit Winterswijk, werd uiteindelijk gekroond tot winnaar. “Het is een goed ontwikkeld veulen, die beschikt over veel lengte, een lange hals en goede bespiering. Daarnaast heeft het een lichtvoetige galop die we graag zien bij springpaarden”, lichtte Kootstra de winnaar toe.

Cohinoor-zoon tweede

De royaal ontwikkelde Messi (Cohinoor VDL x Ahorn), gefokt door Stoeterij Valkenhuizen uit Arnhem, mocht zich als tweede opstellen. “Het hengstveulen straalt veel ras uit en staat daarnaast correct in het fundament en beweegt gemakkelijk”, aldus Kootstra.

Harley VDL-nakomeling Magic Boy (mv. Tangelo van de Zuuthoeve), gefokt door de heer Berendsen uit Etten, werd derde, terwijl Montecore (Malibu TN x Manhattan), gefokt door P. Wieggers uit het Duitse Emmerich, als vierde de baan verliet.

Dressuurveulens

In de dressuurrichting mochten drie veulens terugkomen. Daarvan werd de over veel ras beschikkende Maddox (Zhivago x Highline), gefokt door G.J. hoekman te Lettele, aan kop geplaatst. “Dit veulen heeft een sterke bovenlijn, is goed ontwikkeld en draaft makkelijk waarbij hij een goed achterbeengebruik heeft”, omschreef Bax het hengstveulen.

Nichtje van Ampère

Governor-dochter Madelief T (mv. Sorento) van fokker W. Temmink uit Diepenheim draafde naar de tweede plek. “Dit veulen is voldoende ontwikkeld en heeft veel hals en front. Ze draaft met een goed achterbeengebruik, maar zou wat meer vanuit de schouder mogen bewegen en daarin meer houding mogen maken”, blikt de KWPN-inspecteur terug.

Het nichtje van Ampère Misses Vola (Ferguson x Rousseau), gefokt door F. Rensen uit Hummelo,  kwam als derde uit de bus.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/KWPN

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.