Ga naar hoofdinhoud

Maren-Kessel: Gemiddeld ruim 4.000 euro

Na een wat moeizame start met twee veulens die voor 1.500 euro onder de hamer kwamen, liep het gemiddelde gisteren op de Veulenveiling Maren-Kessel op tot 4.118,60 euro. Ten opzichte van vorig jaar - net zoals bij veel andere veulenveilingen - een flinke daling. Vorig jaar werd er nog een doorsneeprijs van 5.648,59 euro betaald. Topper werd opvallend genoeg geen dressuurgefokt hengstveulen van een populaire vader, maar een springgefokt merrieveulen. Honolulu W (v. Verdi) bracht 11.000 euro op. 

Honolulu W is dan ook niet de minste. Het door G. Wijdeven uit Uden gefokte merrieveulen is een halfzus van het nationale springpaard Onedin en komt uit de goede Holsteiner prestatiestam 242. Naast Honolulu W ging nog een veulen voor meer dan 10.000 euro van de hand. Opnieuw een merrieveulen: Hijrintha (Negro x Tenerife x Flemmingh) werd afgeslagen op 10.500 euro.

Mooie prijzen waren er ook voor Homario (Apache x Lupicor, 8.500 euro) Hertog (Ustinov x Ahorn, 8.000 euro) en Hemerald (Emerald van ’t Ruytershof x Ultimo, 7.000 euro).

Klik hier voor de volledige prijslijst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.