Ga naar hoofdinhoud

Mariska Krowinkel wint kür op muziek op EK

Exclusief
Mariska Krowinkel met Aragon van het Dolland Foto: Mignonne Westerhof
Op het EK voor Haflingers, dat wordt verreden in het Oostenrijkse Stadl Paura, heeft de Nederlandse Mariska Krowinkel de kür op muziek gewonnen. Dit presteerde ze in het zadel van de veertienjarige ruin Aragon van het Dolland (v. Abel). "Vandaag klopte alles.", vertelt een enthousiaste Krowinkel.

De vijfendertigjarige Mariska Krowinkel is voor het NHPS met maar liefst drie paarden afgereisd voor het Europees kampioenschap.

Vierjarigen

Krowinkels dag begon al goed toen haar vierjarige merrie Baha (v. Winzertraum) vijfde werd bij de vierjarigen. In totaal kende de jury 79,80 punten toe aan de combinatie met als hoogtepunt een negen voor de galop.

Ook de zesde plaats werd bezet door een Nederlandse combinatie met slechts 1,6 punt minder. Renee Boerema startte met Stanley van de KLaverhoeve. De dertiende werd behaald door Next girl standing vdk met Evelien Dijkstra in het zadel.

Overwinning

Met haar veertienjarige ruin Aragon start Krowinkel in Nederland op Prix st. Georges-niveau. Vandaag wonnen ze in de kür op muziek in de zware klasse. Het driekoppige jurykrops, met onder andere bondscoach Monique Peutz, kende 68,792% toe aan Krowinkel.

“Gisteren reden we de gewone proef. Deze werd naar mijn mening wat ondergewaardeerd met een twaalfde plek. Vandaag in de kür klopte alles. Ik heb heel fijn kunnen rijden en dit werd dan ook beloond. Uiteindelijk zijn we met dit resultaat vierde van Europa geworden over beide onderdelen. Ik en de eigenaresse Mirranda Brouwers zijn heel blij.”, laat de enthousiaste Mariska weten.

Grand Prix droom

Krowinkel vervolgt over de hoogstpresterende haflinger van Nederland: “Binnenkort ga ik met Aragon de overstap maken naar de Intermediaire I. Mijn droom is natuurlijk Grand Prix. Mits Aragon gezond blijft en er plezier in blijft houden.”

Derde troef

In de middenklasse heeft Krowinkel nog een troef in de negenjarige Mara van Dolland (v. Steinbach). Deze merrie loopt op ZZ-lichtniveau. “Morgen ga verschijn ik op de slotdag nog met Mara in de kür op muziek. Donderdag was ik elfde, maar voor morgen hoop ik een plekje in de top tien te behalen.” laat Krowinkel tot slot weten.

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

4 reacties op “Mariska Krowinkel wint kür op muziek op EK

 • Mandy

  Wat vreemd dat in dit artikel staat dat ze een gouden medaille gewonnen heeft.
  Mariska heeft een hele knappe en mooie ritzege in het onderdeel kuhr op muziek.
  Dat is geen medaille of Europees Kampioenschap!!

  Ze grijpt met een vierde plaats net buiten de medailles.

 • Irene

  Geweldig, ook leuk om de mensen die zo’n vooroordeel hebben over bepaalde rassen een poepie te laten ruiken.

 • Mariska Van Eijsden

  @mandy waar bezeer je dat op
  ze is eerste geworden in dit onderdeel en geen vierde!!!

 • Mandy

  @ Mariska,

  Het is een kampioenschap met eerst een proef en daarna een kuur op muziek.
  Het totaal van die twee onderdelen bepaalt wie er wint.

  De uitslag kan je op deze link terug zien.

  http://horse-events.at/horse-events/_18021_1003_0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.