Ga naar hoofdinhoud

Martin Lips en Karin Donckers beoordelen VSN-Cup

De Nederlandse bondscoach Martin Lips en de Belgische eventingamazone Karin Donckers jureren volgende week donderdag 16 augustus het KNHS/KWPN-kampioenschap voor vijfjarige eventingpaarden tijdens de KWPN Paardendagen in Ermelo.

Er zijn 31 paarden ingeschreven voor het kampioenschap. Nienke van Roekel, die vorig jaar won met Coral Estate Bring It On (v. Travolta),  probeert haar titel te verdedigen. Verder komen bijvoorbeeld Olympisch kaderlid Jan van Beek en B-kaderlid Raf Kooremans aan start.

De strijd wordt verreden over drie onderdelen: de dressuurproef, een springparcours en de terreinproef. Het dressuuronderdeel is gelijk aan dat van de vierjarige paarden in de Pavo Cup, ze komen dus ook per drie paarden tegelijkertijd in de baan. Daarna volgt een springparcours op B/L-niveau. De jury beoordeelt de paarden in de terreinproef op drie onderdelen: techniek en balans in het terrein en op de sprong, inzet en rijdbaarheid en de kwaliteit van de galop. Omdat het KWPN ook graag paarden die wel springervaring, maar weinig terreinervaring hebben wil testen op hun geschiktheid, wordt de terreinproef uitnodigend gebouwd. Anders dan in de reguliere cross speelt tijd niet direct een rol, maar wordt veel meer gekeken naar hoe het paard zich gedraagt in het terrein.

Klik hier voor de startlijst.

Bron: Horses / KWPN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook