Ga naar hoofdinhoud

Matcho van d’Abdijhoeve met 110.000 euro de duurste op Woodlands International Sales

Matcho vd Abdijhoeve Foto: woodlandsinternational.eu

Op de Woodlands Internationale Sale tijdens het CSI in Lier gingen zondagavond de springpaarden vlot van de hand. Matcho van d'Abdijhoeve werd de veilingtopper met 110.000 euro. De zoon van Cabrio van de Heffinck blijft in België en komt in de stallen van Patrick Spits. Van de zes embryo's die werden geveild, werden er twee voor 26.000 euro verkocht.

Op de vijfjarige Matcho van d’Abdijhoeve werd vlot geboden. De halfbroer Rahmannshof Tic Tac (v. Contact van de Heffinck) die onder de Zwitser Alain Jufer op 1,60m-niveau springt werd afgeslagen voor 110.000 euro.

Mr. Blue-zoon voor 100.000 euro

Vlak daar voor werd de vijfjarige Mr. Blue-zoon Maxx de Nyze Z voor 100.000 euro verkocht. Uit zijn moedr komen de internationale springpaarden Absie en Calvino de Nyze Z. De laatste liep nog onder het zadel van Jelmer Hoekstra en Leon Thijssen.

Zoon van Emerald voor 90.000

Het derde geld was voor Eduard JH Z. De vijfjarige zoon van Emerald uit de 1,40m-merrie Catch Me van’t Glemhof bracht 90.000 euro op. Uit de moederlijn komen veel internationale springpaarden als Rahotep de Toscane.

Twee embryo’s voor 26.000

Naast de twintig springpaarden werden zes embryo’s geveild. Twee embryo’s werden voor 26.000 euro afgeslagen. De eerste was van Baloubet du Rouet uit de Cornet Obolensky-dochter Cordiana Hero Z. Zij komt weer uit Gatoucha van ’t Roosakker die onder Michael Korompis op het hoogste niveau springt.

Embryo uit directe lijn Vigo d’Arsouilles

Het andere embryo die voor 26.000 euro werd verkocht, is van de top vererver Chacco-Blue. De moeder is Lavina van den Bisschop en een halfzus van de internationale springpaarden Esprit (v. Querlybet Hero), Felicity van den Bisschop (v. Calato Z), Henk van de Pols Grison van den Bisschop (v. Canturo) en Joris van den Bisschop die onder Sabrina van Rijswijk gaat. Grootmoeder Aphrodite d’Arsouilles is een halfzusje van wereldkampioen Vigo d’Arsouilles.

De omzet van de veiling was  1.149.500 euro met een gemiddelde prijs van 44.211 euro per paard. Negen paarden werden verkocht boven de 50.000 euro.

Bron Equnews/Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook