Ga naar hoofdinhoud

Meeste dressuurveulens in 2017 van Toto Jr.

Foto Melanie Brevink-van Dijk

In april vorig jaar was het al vrij duidelijk dat Glock's Toto Jr. (Totilas x Desperados) de onbetwiste koploper zou worden bij het aantal geregistreerde veulens in 2017. Inmiddels heeft het KWPN naar buiten gebracht dat de hengst met 369 veulens inderdaad de huizenhoge aanvoerder van de lijst is.

De eerste jaargang van de zevenjarige Glock’s Toto Jr. werd in 2015 geboren. Een jaar later, in 2016, werden er in totaal 125 veulens geregistreerd, waarmee de hengst toen net buiten de top vijf viel. Deze lijst werd aangevoerd door de Lord Leatherdale-zoon Glamourdale.

Eerste volledige dekseizoen

In 2016 werden er meer dan 200 merries geïnsemineerd door Daily Diamond (Daily Deal x Fürst Heinrich). De hengst werd in het najaar van 2015 goedgekeurd, maar in 2016 werd wel al een handjevol veulens van hem geboren. Uit zijn eerste volledige dekseizoen werden er 222 veulens geboren, waarmee hij op de tweede plaats staat in de lijst.

Top vijf

De top drie wordt compleet gemaakt door de inmiddels op Grand Prix-niveau presterende Dream Boy (Vivaldi x Ferro) met 174 geregistreerde veulens. Op vier en vijf volgen verrichtingskampioen Hennessy (De Niro x Jazz) en de in Denemarken gestationeerde Franklin (Ampère x Ferro) met respectievelijk 168 en 141 veulens.

Totaal 10.500 veulens

In totaal werden er in 2017 10.500 veulens bij het KWPN geregistreerd, iets meer dan in 2016 (10.033). Daarvan 4.300 dressuurgefokte veulens, 5.500 springgefokte veulens, bijna 600 tuigpaardveulens en meer dan 160 Gelderse veulens. 14 procent van de dressuurveulens stamt af van de bovengenoemde vijf hengsten.

Klik hier voor meer informatie over de geregistreerde dressuurveulens in 2017.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/KWPN

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook