Ga naar hoofdinhoud

Meeste tuigpaardveulens in 2017 van Cizandro

Cizandro

Van de 600 tuigpaardgefokte veulens die in 2017 bij het KWPN werden geregistreerd, komt twaalf procent van de Waldemar-zoon Cizandro. Met 73 geregistreerde veulens is hij de absolute koploper, die wordt gevolgd door Delviro HBC (v. Vulcano). Op de derde plaats volgt de Manno-zoon Idol.

De inmiddels elfjarige Cizandro behaalde zelf de nodige successen in zijn sportcarrière. Zo werd hij onder andere twee keer Nederlands kampioen, won drie keer de Oregon Trofee, twee keer de Manno Trofee en werd Tuigpaard van het Jaar 2013. Hij bracht tot dusver al vier goedgekeurde zonen en was met 73 geregistreerde veulens in 2017 een duidelijke koploper.

Close call tussen Delviro HBC en Idol

Delviro HBC bracht in 2017 57 geregistreerde veulens en wordt daarbij met een klein verschil gevolgd door Idol, met een aantal van 53. Deze veulens komen voort uit de eerste jaargang van de schimmelhengst. De vierde en vijfde plaats worden gedeeld door meerdere hengsten. Eebert (v. Atleet) en Icellie (v. Bocellie) beide met 41 veulens op vier, Dylano (v. Plain’s Liberator) en Sir Arie (v. Plain’s Liberator) beide op vijf.

Bron: KWPN

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook