Ga naar hoofdinhoud

Megascore voor Chacco-Blue-zoon van Schockemöhle

Chacco-Blue, vader van Cicomein
Andreas Kreuzer met Chacco-Blue Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Met een 9,49 als springgemiddelde behaalde de nog niet goedgekeurde Chacfly PS (Chacco-Blue x Sir Shutterfly x Cento) in Adelheidsdorf de hoogste punten van dit jaar in een Duitse verrichtingstest. Zijn cijferlijst bestaat uit een hele rits 10'en: voor het interieur, het karakter, de werkwilligheid, het vermogen, de techniek en de aanleg als springpaard. 

Op zijn lijst stonden verder ook nog een 9,5 voor de rittigkeit (zowel van de jury als de testruiter), een 8 voor de stap en de galop en een 7 voor de draf. De hengst, gefokt en in eigendom van Paul Schockemöhle is nog nergens goedgekeurd, maar daar zal waarschijnlijk snel verandering in komen.

Veel kwaliteit

De kwaliteit was hoog in de vijftigdagentest in Adelheidsdorf. Van de 33 hengsten in de test scoorden er maar liefst 23 boven de 8 gemiddeld. Van de 23 hengsten behaalden er negen een gemiddelde boven de 8,5. De op een na beste punten (gemiddeld een 8,99) waren voor een vorig jaar in Westfalen primeerde zoon van Comme il faut x Quinta Real. Deze Comme il Real kreeg een 9 voor het vermogen en een 9,5 voor de techniek en de aanleg als springpaard.

Directe zoon For Pleasure

Hetzelfde gemiddelde (8,99) was er voor de directe For Pleasure-zoon For Laubry, ook een inzending van Paul Schockemöhle. En eveneens (nog) niet goedgekeurd. Deze vijfjarige hengst werd in België gefokt door Gustaaf Quintelier uit de merrie Altesse van de Donkhoeve (Quorum de Laubry x Jus de Pomme). Grootmoeder Quintena’s Girl Deux sprong op 1,40m-niveau en is een halfzus van het Grand Prix-springpaard Wintina Deux (v. Darco). For Laubry, die al verschillende M-proeven in Duitsland heeft gelopen, kreeg een 9,5 voor het vermogen, een 8 voor de techniek en een 9 voor de aanleg. De jury gaf hem een 10 voor de rittigkeit, terwijl de testruiters een 8,75 gaven voor datzelfde onderdeel.

Sjaak Bindels

Sjaak Bindels uit Siebengewald deed goede zaken met de Hannoveraans gekeurde Stakkato Boy RM (8,88, vierde plaats). Zijn Cascadello Boy RM (tweede bezichtigingshengst bij het KWPN, goedgekeurd voor Hannover), behaalde 8,31.

VDL Stud

De VDL Stud had Zenato (v. Zirocco Blue VDL) in de test. Deze hengst kwam gemiddeld uit op een 8,49 met onder andere een 9,5 voor het vermogen. De AES-goedgekeurde Italo (v. Inschallah de Muze) van fokker A. Mazza en Kees van den Oetelaar kwam gemiddeld uit op een 8,44.

De vorig jaar bij Oldenburg International geprimeerde Dacantos (Dallas VDL x Cantos), gefokt door B. van Spijkeren in Ede, behaalde gemiddeld een 8,54 in Adelheidsdorf. Deze hengst staat ter dekking op het Landgestüt in Warendorf.

Reservekampioen

Daar staat ook Deep Impact (v. Dantos HBC), vorig jaar reservekampioen op de Westfaalse keuring. Deze door E. Vriend uit Ruinen gefokte hengst kwam gemiddeld op een 8,01. Een derde NRW-staatshengst,  Valenciso (v. Van Gogh), gefokt door J.J. van der Sar uit Hoge Hexel kwam gemiddeld uit op een 7,49.

Janne-Friederike Meyer

De Z-gefokte Kamasutra II of Picobello Z (v. Kannan) van springamazone Janne Friederike Meyer haalde gemiddeld een 8,16.

Klik hier voor de volledige uitslag
Klik hier voor de catalogus

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.