Ga naar hoofdinhoud

Q.Breitling LS-dochter Herania uitschieter op thuiskeuring Noord-Holland

Alle zeven paarden die op de thuiskeuring in de provincie Noord-Holland werden aangeboden, kregen 70 punten of hoger voor hun exterieur. Vijf merries hadden het sportpredicaat al op zak en werden dankzij de voldoende exterieurscore direct ster verklaard. Eén van hen is Herania (Q.Breitling LS x Numero Uno), van fokker Hans van Kalsbeek.

De zevenjarige merrie is al actief op 1,40m-niveau. “Dit is een langgelijnd paard met een hard fundament en goede voeten. Het is een scherp paard dat veel bloeduitstraling toont”, licht inspecteur Marcel Beukers toe.

Halfzus Dorado

Eén van de zes aangeboden dressuurpaarden is Karaat van de Westen (Governor x Rousseau) van fokker Cees Kikkert. De halfzus van KWPN-hengst Dorado kreeg 75 punten voor exterieur, 80 voor stap en 75 voor draf. “Deze merrie is een mooi paard, ze is langgelijnd en heeft een mooi front. Daarbij kan ze goed bewegen.”

Bron: KWPN

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook