Ga naar hoofdinhoud

Stalypso-dochter beste merrie van Duitsland

Starena (Stalypso x Acord II) - Foto: Equitaris.de/Wegener

In het open Duitse kampioenschap voor springmerries in Lienen kwam de Hannoveraanse Starena (Stalypso x Acord II) bovenaan te staan met 154 punten. Vader Stalypso (v. Stakkato) staat in Duitsland bekend als de mooiste Stakkato-zoon en vererft in de regel ook heel behoorlijk bewegende paarden. Starena vormt daarop geen uitzondering, in draf loopt ze menig dressuurmerrie er uit. 

Op 2 kwam de merrie Colett (Cristallo x Carento) terecht met 153 punten, gevolgd door de Holsteiner merrie Illusion (Dinken x Larimar), die op de Holsteiner elitemerriekeuring ook in de kampioensring liep. Op die Holsteiner keuring werd Indira VI (Casall x Cassini I) als kampioene gehuldigd. In Lienen moest deze merrie het doen met de 5e plaats. 4e werd Chica (Cavtat PKZ x Calypso II). Verder verschenen in de top-10 dochters van de door Jenny Ekkel gefokte A La Carte NRW, de Trakehner High Motion, Lordanos, Cornet’s Iberio en Hickstead White.

Uitslag

Bron: Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Eén reactie op “Stalypso-dochter beste merrie van Duitsland

  • E. Prins

    Een detail: de merrie komt uit een Engels Volbloed moederlijn. Als Volbloed liefhebber doet mij dat deugt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook