Ga naar hoofdinhoud

Merrieveulen uit Totilas en volle zus Valegro geboren

Edward Gal met Totilas. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Een bijzondere combinatie, donderdagnacht werd er uit Weidyfleur II (Negro x Gershwin) een veulen van Totilas geboren. Weidyfleur II is de volle zus van Valegro.

Uit de merrie werden eerder al nakomelingen van onder meer Carl Hester’s Uthopia, Lord Leatherdale en Dimaggio geboren. Daaruit kwamen de goedgekeurde hengsten U-Genius en Integro voort.

Via embryotransplantatie kwam er van Totilas en Weidyfleur II een zwart merrieveulen ter wereld. De draagmerrie is Iers gefokt jachtpaard.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Bemi Hoeve

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook