Ga naar hoofdinhoud

Minderhoud stuurt Withney van’t Genthof met pensioen

Hans Peter Minderhoud met Withney van 't Genthof
Foto De Paardenkrant

BWP-dressuurhengst Withney van 't Genthof (v. Ferro) mag al op veertienjarige leeftijd van zijn pensioen gaan genieten. Hij werd de laatste twee jaar op het hoogste niveau gereden door Hans Peter Minderhoud, daarvoor werd hij uitgebracht door de Belgische ruiter Stefan Van Ingelgem.

De tot 2008 onder de naam Withney van’t Waaihof bekende BWP-elitehengst werd na de verkoop aan de familie Bart Van Malderen omgedoopt. Onder Stefan Van Ingelgem maakte hij deel uit van het Belgische dressuurteam. Hans Peter Minderhoud nam hem in de lente van 2011  onder zijn hoede. Hij stelde Withney voor het eerst voor op het CDI in Verden en nam de afgelopen jaren regelmatig deel aan internationale wedstrijden. Eind 2012 promoveerde het tweetal naar het olympisch kader.

Bron: Horses / Glock Center

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook