Ga naar hoofdinhoud

Minderman bestrijdt uitspraken Van den Oetelaar

AES-keuring
Henk Minderman, voorheen directeur van het AES-stamboek, bestrijdt de uitspraken van Joris van den Oetelaar aangaande het kortgeding eerder deze week over het AES-stamboek. Van den Oetelaar liet aan Horses.nl weten dat zij een schikking hadden getroffen met Minderman waarin overeen was gekomen dat laatstgenoemde niet langer betrokken is bij het AES-stamboek. Minderman bestrijdt dit en sommeert Van den Oetelaar te rectificeren. Dat liet hij vandaag via zijn advocaat weten. 

Volgens Minderman gaat het om een tijdelijke schikking tot aan de volgende hoorzitting en is de kwestie nog niet afgedaan. In een brief van de Nederlandse advocaat van Minderman sommeert hij Van den Oetelaar de volgende rectificatie te publiceren op de AES-website:

“Op 17 april 2013 heeft Anglo European Studbook Ltd. (Kees van den Oetelaar, red.) ten overstaan van de High Court of Justice in London een schikking getroffen met Alternative Equine Services Ltd. (Henk Minderman,red.) voor wat betreft de continuering van de activiteiten die verband houden met het AES-stamboek. Het betreft een tijdelijke schikking tot aan de volgende hoorzitting die in  Engeland zal plaatsvinden op de eerst mogelijke datum na 1 juni 2013. Vanaf dat moment zal de High Court of Justice oordelen over het geschil tussen Anglo European Studbook Ltd. en Alternative Equine Services Ltd.”

“Het is dus niet correct dat Henk Minderman niet langer betrokken is bij het AES, dat hij vanaf nu niets meer met het AES te maken heeft, dat de keuring van 30 maart 2013 officieel ongeldig is verklaard. Verder is het ook niet correct dat de rechter een inhoudelijk oordeel heeft geveld over het geschil tussen Anglo European Studbook Ltd. en Alternative Equine Services Ltd. De suggestie die wij hebben gewekt met de eerder gedane uitlatingen is dus onjuist en onrechtmatig. Wij bieden daarvoor onze excuses aan.”

Joris van den Oetelaar, persvoorlichter van het AES, laat op zijn beurt weten  dat Minderman onjuist bericht en dat een onderdeel van de schikking was dat hij geen uitspraken mocht doen aangaande het AES.

Lees woensdag meer in De Paardenkrant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.