Ga naar hoofdinhoud

Moeder Sandro Hit, Diamond Hit en Royal Hit overleden

Op dertig jarige leeftijd is vannacht de Oldenburgse stammoeder Loretta overleden. De elite Hauptstutbuch merrie was bekend als moeder van de dressuurpaardenverervers Sandro Hit, Diamond Hit en Royal Hit. Niet alleen door haar drie zonen, maar ook door haar dochters Leonie en Loreana was Loretta zeer invloedrijk in de dressuurpaarden fokkerij in Duitsland.

Loretta werd in 1987 geboren bij Reinhold Harder in Bramsche. De dochter van Ramino bracht acht kinderen en werd in 1997 op genomen in Leistungszuchtbuch D bij het Oldenburger Verband.

Diamond Hit

Haar nakomelingen in de sport liepen 13.628 euro bij elkaar, voornamelijk door de prestaties van de hengst Diamond Hit die onder Emma Hindle succesvol in de Grand Prix was. Maar ook in de fokkerij is de Don Schufro-zoon succesvol met 54 goedgekeurde zonen  en 24 paarden die in de Grand Prix lopen.

Sandro Hit

Nog meer invloed in de fokkerij heeft Loretta’s zoon Sandro Hit (v. Sandro Song). Hij heeft 51 nakomelingen in de Grand Prix lopen en 172 goedgekeurde zonen. Bij het KWPN zijn er vier goedgekeurd, Sandreo, Undigo, Santano en het Grand Prix-paard Valeron (ruiter Ludovic Martin).

Royal Hit

De derde goedgekeurde zoon van Loretta is de Royal Dance-zoon Royal Hit. De zeventienjarige hengst heeft vijf goedgekeurde zonen en drie kinderen in de Grand Prix.

Leonie en Loreana

Ook haar dochters Leonie (v. Rubinstein) en Lorena (v. Don Schufro) laten in de fokkerij alweer goedgekeurde zonen na. Leonie bracht Likoto Hit (v. Likoto xx) en Loreana is de moeder van Royal Schufro (v. Royal Hit). Loreana bracht ook het Grand Prix paarden For my Life (v. Fürst Heinrich) en Wild Diamond (v. Welt Hit II).

Bron Facebook LL-Foto.de/Paardenkrant-Horses.de

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook