Ga naar hoofdinhoud

Mogelijk hanentred voor kampioen Handsome O

Handsome O (Johnson x Rousseau). Foto: Melanie Brevink-van Dijk

Bronnen uit Denemarken melden dat Handsome O (Johnson x Rousseau), kampioen van de KWPN hengstenkeuring, hanentred zou hebben. De hengst zal daarom niet ter dekking worden aangeboden. Het is nog onduidelijk of dit zal resulteren in een rechtszaak tussen de nieuwe Noorse eigenaresse Alexandra Andresen en veilingorganisatie KWPN Select Sale en de voormalige eigenaar van de hengst, Jan Brouwer van de Purioso Hoeve uit Zevenhuizen.

De door P. Oosterbosch uit Wintelre gefokte Handsome O werd op 7 februari dit jaar uitgeroepen tot kampioen van de hengstenkeuring. De knap gemodelleerde bruine werd nog dezelfde dag voor het aanzienlijke bedrag van € 300.000 verkocht aan Alexandra Andresen tijdens de KWPN Select Sale. Bij aankomst van de hengst op de Deense stoeterij Katrinelund, waar de hengst geëxploiteerd zou worden, stelde Ib Kirk een probleem vast bij de hengst. Bronnen melden dat het zou gaan om hanentred. Die diagnose kan op dit moment niet worden bevestigd.

Handsome O werd eind februari al teruggetrokken voor de Deense hengstenkeuring, toen werd gemeld dat het om een lichte blessure zou gaan. Volgens de bronnen zou directeur van het KWPN Johan Knaap de hengst ten tijde van deze Deense hengstenkeuring bezocht hebben. Het KWPN beperkt zich vandaag in een reactie tot het volgende:

Enige tijd geleden is inderdaad al in de pers geweest dat Handsome O geblesseerd zou zijn en om die reden niet zou deelnemen aan de hengstenkeuring in Denemarken.

De paarden die tot de KWPN Select Sale worden toegelaten hebben een uitgebreide veterinaire keuring ondergaan, waarvan de rapportages ter inzage liggen voor potentiele kopers voorafgaand aan de veiling. Ook op de dag van de veiling worden de paarden voordat ze verkocht worden nogmaals door onze veterinairen klinisch geïnspecteerd en wordt bloed afgenomen.

Mocht het voorkomen dat een koper daadwerkelijk de koop zou willen ontbinden dan bieden de veilingvoorwaarden de mogelijkheid om een bindend advies te vragen van een door de veilingorganisatie aan te wijzen deskundige.

Jan Brouwer zegt in een reactie van niks te weten. Hij ontkent aangesproken te zijn door de Noorse koopster. “We hebben het paard zadelmak gemaakt en er was nooit iets aan te zien. Ook op de hengstenkeuring is dit niet vastgesteld.”

Bron: Horses

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook