Ga naar hoofdinhoud

Mooi gelijnde veulens van Welsh B-hengst Lucifer

Lucifer-hengstveulen op FeerwerdshoeveDe eerste veulens van de vorig jaar met een 1a-premie goedgekeurde Welsh B-hengst Lucifer (v. Breeton Dai) zijn geboren en lijken goed. "Er zijn nu vijf veulens geboren; één palomino, één blonde vos en drie donkere vossen. Het is een uniform groepje mooi lang gelijnde veulens met luxe hoofden en veel uitstraling", aldus Lucifer's eigenaar Albert Visser van de Feerwerdhoeve.

Schimmelhengst Lucifer is de vierde goedgekeurde zoon van de voorlopig keurmerrie Cottrell Lucinda (v. Cwrtycadno Cadfridog). Hij werd gefokt door Theo ten Brinke en werd zowel vorig jaar bij zijn goedkeuring als dit jaar in de groep vierjarige B-hengsten als eerste geplaatst tijdens de hengstenkeuring.

Lucifer’s eerste veulen is het palomino merrieveulen dat bij gebroeders Horinga ter wereld kwam. Het vijfde veulen was het eerste veulen dat bij eigenaar Albert Visser werd geboren. “Een heel aansprekend donkere vos hengstveulen uit de Britse merrie Wian Seren Daffy”, is Visser tevreden

Bron: Horses.nl / De Paardenkrant – Daniëlle Carrière

Lees ook:
Dekbrevet voor vijf Welsh sectie B-hengsten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.