Ga naar hoofdinhoud

Nafok Drentse Stal Meijering drukt stempel op CK Tuigpaarden Oost

Exclusief
De vijf weken geleden door de drie gebroeders Den Otter bij Jan van Manen aangeschafte driejarige vos Jaantje (Cizandro x Jonker x Harald x Westvoorn) presteerde het om haar bloedverwant de Nationale kampioene van 2016 de elitemerrie Ilanda (Eebert x Manno x Balmoral x Westvoorn) van Hennie van Manen en Viggon van Beest uit Bennekom/Zoelen te verslaan op de CK Tuigpaarden Oost.

Dan moet je van goeden huize komen! Dat doen beide merries. Grondlegger van beide merries is Celanda (v. Westvoorn) x Valanda (v. Hoogheid) x Palanda (Iregon x Sandor), de oudste stammoeder van de fokker van het jaar 2008, Hilbert Meijering uit het Drentse Oosterhesselen.

De fokker van Jaantje is Jaap van Arkel uit Herwijnen en van Ilanda de gebroeders Ermenste Oploo, maar met deze twee tantes van stand mogen we Hilbert Meijering niet vergeten!

Potentiële NTD-kampioen

Jaantje kwam, zag en overwon. Een grote merrie met een extreem mooi front (vooral de halspartij) en lengte in het lijf. Na de tweejarige in Houten (Keldine v. Cizandro) meldt zij zich als een potentiële kanshebber bij de driejarigen voor de nationale titel . Ze wordt naar Ermelo vergezeld door nog vijf driejarigen. Bij de keurmerries kwam niemand in de buurt van de oud kampioene Ilanda. Ze blijft een schoolvoorbeeld qua exterieur en wat een zeldzaam mooi span zou zij in de toekomst met haar bloedverwant Jaantje kunnen vormen.

Halfzussen Ivirona en Hirona

Bij de keurmerries werden er vier afgevaardigd waarvan twee halfzusters Ivirona en Hirona van Antoon Epskamp uit Hoevelaken. Bij de tweejarige won rassige hoogbenige over een opvallende schoft- en schouderpartij beschikkende zwarte Kureda (Unieko x Jonker) van familie Daniels te Wageningen. Ze wordt door drie leeftijdsgenoten vergezeld.

Triest gebeuren

Een triest gebeuren was de opkomst bij de veulens, waarvan alleen het zeer tuigtypisch optredende hengstveulen Mick (Icellie x Stuurboord) van H.B. Spronk te Oldebroek afgevaardigd kon worden.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook