Ga naar hoofdinhoud

Najaarsverrichtingsonderzoek: Nog drie hengsten naar huis gestuurd

Cat.nr 35/431 (Davino VOD x Jazz). Foto: Melanie Brevink-van Dijk
Vorige week werden twee deelnemende dressuurhengsten aan het KWPN Najaarsverrichtingsonderzoek al naar huis gestuurd, maar de derde week is nog niet voorbij of de teller staat op vijf. Springhengst cat.nr.9/229 (Modesto x Silverstone) en de dressuurhengsten cat.nr. 30/375 (Bordeaux x Sandro Hit) en cat.nr. 35/431 (Davino V.O.D. x Jazz) hebben inmiddels het KWPN-centrum verlaten.

Afgelopen dinsdag was de hengstenkeuringscommissie springen in Ermelo om de voortgang van de training te bekijken. Een dag later waren de commissies voor dressuur- en Gelderse hengsten op het KWPN-centrum aanwezig om de hengsten te beoordelen. Van de in totaal vier weggestuurde dressuurhengsten is bekend dat de kampioenskeuringshengst Incredible (cat.nr 32/408, v. Charmeur) en de nog naamloze cat.nr 38/528 (v. Hofrat) doorverwezen zijn naar het voorjaarsonderzoek van 2017.

De eerst volgende beoordeling voor de springhengsten vindt plaats op 1 november. Eveneens worden dan de oudere hengsten aangeleverd. Op 2 november worden de dressuur- en Gelderse hengsten beoordeeld. De eindpresentatie wordt op 26 november gehouden.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/KWPN

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.