Ga naar hoofdinhoud

Vijf Nederlandse inzendingen naar OS-hoofdkeuring

140 hengsten verschenen de afgelopen dagen voor de ogen van de hengstenkeuringscommissie van het springpaardenstamboek Oldenburg-International (OS), daarvan werden er 41 toegelaten tot de hoofdkeuring. Onder de 41 uitverkoren hengsten zes Nederlands gefokte hengsten: cat.nr 20 (v. Herald), cat.nr 25 (v. Vagabond de la Pomme), cat.nr 74 (v. Scendro), cat.nr 79 (v. Vigo d'Arsouilles), cat.nr 101 (v. For Pleasure) en cat.nr 141 (v. Stakkato Gold). Vijf daarvan zijn nog in Nederlands bezit. 

De OS-keuring vindt, net zoals de Oldenburger keuring, plaats van 22 tot 24 november in Vechta. 41 van de 140 op de voorselectie voorgestelde springhengsten mogen daar verschijnen, zo’n 30%. Met zes zonen in de collectie is Cornet Obolensky topleverancier, daarbij staat hij ook twee keer als grootvader op het papier en een keer als overgrootvader.

Nederlandse fokproducten

Zes Nederlandse fokproducten horen bij de hengsten die naar de keuring mogen eind november. Het gaat om Hakuna Matata VHS (Herald x Contender) gefokt en in eigendom van Verhagen Horse Service, Vuvuzela Z (Vagabond de la Pomme x Cambrigde) van fokker en eigenaar Anton Vullers (teruggekocht op Prinsjesdagveiling voor 7.500 euro), de door G. van de Winkel uit Smakt gefokte NN (v. For Pleasure uit Carthaga Z v. Carthago) van de VDL Stud en de door Van der Linden & Van Gestel uit Heeten gefokte Laidback Luke (Stakkato Gold x Guidam) van Gerd Sosath (aangekocht op Veulenveiling Dronten voor 6.000 euro).

Twee van de Bruijn

Niels de Bruijn heeft er twee bij, beide door hem zelf gefokt. NN (Scendro uit Carenza v. Contendro I) en Vitendro Z (Vigo d’Arsouilles x Contendro I). Die laatste heeft De Bruijn samen met Jan Kemps gefokt. Beide heren zijn nog eigenaar.

Uitslag

Catalogus

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook