Ga naar hoofdinhoud

Nederlandse Trakehner kampioen voor 320.000 euro naar Wahler

Update
Kaiser Milton (v. Millennium) met voorbrenger Gerard Geling, Jan Pieter Dalsem en A.J.M. Aan de Stegge (v.l.n.r.).
Kaiser Milton (v. Millennium), de Trakehner kampioen 2017, is voor 320.000 euro afgeslagen in Neumünster. De door A.J.W. Aan de Stegge uit Enter gefokte hengst werd door Jan Pieter Dalsem pas op het laatste moment in de veiling gebracht en dat bleek een goede beslissing. De Millennium-zoon, de absolute publiekslieveling op de Trakehner keuring, gaat naar Klosterhof Medingen. 

Dalsem kocht Kaiser Milton in 2015 zelf voor 15.000 euro op de Veulenveiling Prinsjesdag. De relatief nieuwe geldschieter in de Nederlandse dresssuurwereld heeft deze investering dus in ieder geval ruimschoots terugverdiend. De 2e reservekampioen United Affair (Herbstkönig x Sixtus) werd voor 100.000 euro verkocht. Hij werd door een koper uit Hamburg aangeschaft.

Overige drie premiehengsten onder 50.000 euro

De andere drie premiehengsten in de veiling brachten flink wat minder op. De duurste was Schneetänzer (v. Millennium), gefokt door de oud-voorzitser van het Trakehner stamboek Petra Wilm, met 48.000 euro. Voor Resedon (v. Millennium), de eerste door Heinrich Ramsbrock gefokte goedgekeurde Trakehner hengst, werd 37.000 euro betaald en cat.nr 15 Grappa Nero (v. Imhotep) bracht 35.000 euro op. 37.000 euro was overigens ook de prijs van de niet-geprimeerde, maar wel goedgekeurde hengsten cat.nr 7 Bourani (v. Fairmont Hill) en cat.nr 19 Goldwert (v. Le Rouge).

Duur embryo

Duurste merrieveulen was de door de baan dansende Helia (v. Helium), die voor 20.000 euro naar Oostenrijk vertrok. Het duurste veulen van de gehele veiling is nog niet eens geboren. Voor een embryo van Freiherr von Stein uit de merrie Zikade (v. Singolo) werd 24.000 euro neergelegd. Zikade is door Dorothee Schneider uitgebracht op het WK voor jonge dressuurpaarden in Verden in 2015.

Duurste merrie was Krishna (v. Elfado-Ivernel), die gisteren ook keuringskampioene werd. Voor 60.000 euro ging ook deze rastypische bruine de grens met Oostenrijk over.

Lees ook:

http://www.horses.nl/fokkerij/hk-trakehnen-volg-keuring-live/

 

Klik hier voor de volledige uitslag van de Trakhener Keuring van zondag.
Klik hier voor de volledige resultaten van de veiling.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook