Ga naar hoofdinhoud

Alle negen springveulens uit de finale SK Sleen door naar CK

De rijpaardveulens werden op de Stamboekkeuring in Sleen beoordeeld door Reijer van Woudenbergh en de inspecteur van de regio Drenthe, Klaas Iwema: "De springveulens vormden de sterkste rubriek met veel kwaliteit in de breedte. Maar liefst negen veulens uit deze richting hebben we teruggevraagd voor het formeren van de kopgroep." Alle negen mochten door naar de CK.

Midnight werd uiteindelijk kampioen. “Een royaal ontwikkeld veulen met veel ras. Misschien iets neerwaarts gebouwd, maar als hij gaat galopperen, zie je daar niets van terug. Dan kijk je vooral naar een lichtvoetig en elastisch veulen”, aldus de jury. Het hengstveulen van Arezzo VDL uit Alrike keur v.Cantos is gefokt en staat geregistreerd bij J.H. Lufting uit Dalen.

“Ook de nummer twee was een kwaliteitsvol veulen. Deze Major Tom toonde veel souplesse en had een hele fijne galoppade. Qua ontwikkeling moest hij wat toegeven op de nummer één. Voor deelname aan de CK konden we ruim aanwijzen en mogen alle negen veulens daar hun geluk gaan beproeven”, aldus Iwema. Major Tom van f/g J. Oldejans uit Oosterhesselen is een zoon van Up to Date en komt uit stermerrie Waika (v.Lupicor).

Dressuurveulens

Bij de dressuurveulens werden drie finalisten uitgenodigd. Hengstveulen Merlot werd uiteindelijk kampioen in deze rubriek. Iwema: “Deze rassige Merlot was zeer goed ontwikkeld, beschikte over een lange schouder en toonde veel oprichting. In beweging liet hij een zeer sterk achterbeengebruik zien.” Merlot is een nakomeling van United en geboren uit stermerrie Hyacinth-Vrouwe (v.Florencio). Voor de keuring hoefde hij niet ver te reizen, want f/g familie Klinkhamer woont in Sleen.

 

Bron: KWPN

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.