Ga naar hoofdinhoud

Negentig punten voor Iveniz Texel op SK Wamel

Iveniz Texel (Negro x Krack C), halfzus van de KWPN-hengst Enzo Ferrari (v. Painted Black), werd in 2013 geveild. Foto Wendy Scholten
Op de Stamboekkeuring in Wamel was de driejarige Iveniz Texel gisteren met 90 punten, voor zowel exterieur als beweging, de topper van de dag. Deze halfzus van de goedgekeurde KWPN-hengst Enzo Ferrari was op de Nationale Veulenveiling Prinsjesdag 2013 het duurste merrieveulen. Deze dochter van Negro van fokker van Wim van der Linde werd toen afgeslagen op 20.000 euro en werd gisteren geroemd om haar uitstraling, opwaartse bouw, tact, balans, schakelvermogen en goede overgangen.

De dressuurpaarden werden in twee groepen gekeurd. Van het juryteam, dat Iveniz Texel keurde, Marian Dorresteijn en Toine Hoefs, kregen twee andere merries een score van 80/85 punten. Beide merries, Ichelle en Isatrade zijn een dochter van El Capone, die afgelopen week aan Andreas Helgstrand is verkocht.
De moeder van Ichelle is de elite preferente Tolanda, die ook de moeder is van de goedgekeurde Grand Prix hengst Apache en de KWPN-hengst Delando, die als driejarige aangewezen werd voor het verrichtingsonderzoek. De merrie werd gefokt door Tonnie van der Koppel uit Wadenoijen en staat nu geregistreerd bij zoon, Gerard van der Koppel uit dezelfde plaats en Erie Minkman uit Ochten.
Isatrade van f/g G. Hagens-Derksen uit Wageningen is een dochter van de stermerrie Arstrade (v.Prestige VDL), waarvan ook een zoon werd doorverwezen voor het verrichtingsonderzoek. Dorresteijn vond deze kleine merrie, die zich groot maakte in de beweging positief opvallen door haar lange croupe en sterk gebouwde achterhand.

In het tweede team, waarin de paarden werden beoordeeld door Ad Aarts en Dirk Reijne, was Imani-B (v.Florencio) met 85 punten voor zowel de beweging als het exterieur de favoriet. Deze dochter van de preferente prestatie elitemerrie Oronia (v.Jazz) werd gefokt bij Jan van Boven uit Sint-Michielsgestel en staat geregistreerd bij stoeterij De Begijnhoeve in Retie.
Zij is een halfzus de KWPN-goedgekeurde Don Tango B en het voortijdig overleden Grand Prix-dressuurpaard van Madeleine Witte-Vrees, Vontango B.

Springpaarden

Bij de springpaarden was Isa H met 80 punten voor exterieur en 85 punten voor het springen de favoriet. Deze dochter van Namelus R is gefokt bij H. de Keyzer in Boven-Leeuwen en staat geregistreerd bij familie Smits in Maasbommel. Isa H heeft van haar moederskant een halfzus, die elitemerrie is en twee, die voorlopig keur zijn. Eén van haar halfbroers werd aangewezen voor het verrichtingsonderzoek in zijn jaargang.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/KWPN

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.