Ga naar hoofdinhoud

Nel ten Heuvel: ‘Je eigen kop volgen en af en toe iets proberen’

Exclusief
Nel ten Heuvel met het merrieveulen Bella Double (Benicio x Belissimo M) - Foto: Nel ten Heuvel
Nel ten Heuvel timmert in Westfalen aan de weg met haar paarden. Haar fokproduct Winchester (v. Wynton) werd vorig jaar geprimeerd op de Westfaalse keuring en voor 100.000 euro verkocht. Dit jaar lopen opnieuw twee door haar gefokte hengsten op de keuring. Het geheim achter haar succes? Lees het deze week in Paardenkrant-Horses.nl. 

Uit de fokkerij van Nel ten Heuvel presenteert Matthieu Beckmann dit jaar twee hengsten op de Westfaalse keuring, die op de voorselectie tot de betere hengsten behoorden. Het gaat om een Sorento-zoon uit de reservekampioene van Westfalen, de staatspremiemerrie Belissima (v. Belissimo M) en een Van Vivaldi uit de bonte merrie Finlay (v. Fidermark).

“We wachten af hoe je loopt op de keuring, want dat weet je van te voren toch nooit. Ik weet wel dat het twee paarden zijn met veel kwaliteit”, aldus Ten Heuvel.
Cat.nr 40 (Sorento x Belissimo M):

Cat.nr 42 (Van Vivaldi x Fidermark):

Moed hebben en een beetje geluk

In het interview vertelt Ten Heuvel over haar fokkerij, die ze begon met de volle zus van Irco Polo, Zottie (v. Marco Polo). Ze maakte na onenigheid met Gert van der Veen de overstap van het KWPN naar Westfalen, waar ze zich op haar plek voelt.

Verder vertelt Ten Heuvel over haar klassieke opleiding als amazone, de versmalling in de paardenwereld en over genoomselectie. En over geluk, iets dat je als fokker ook nodig hebt volgens Ten Heuvel.

Lees het hele artikel in Paardenkrant-Horses.nl van deze week. Klik hier voor de digitale versie. Nog geen abonnee? Klik hier.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.