Ga naar hoofdinhoud

Nette groep hengsten in eerste presentatie

581 E (Vivaldi x Vincent) met Diederik van Silfhout
Foto Jacquelien van Tartwijk

Op de eerste zadelpresentatie van de aangewezen KWPN hengsten voor het najaarsonderzoek meldde zich vanochtend in Stegeren een nette groep dressuurhengsten. Er kwamen dertien hengsten in de baan. Zij mogen zich alle over vier weken opnieuw presenteren en dan vallen ook de besluiten voor het al dan niet aanleveren.

“We vonden dat de meeste goed te rijden zijn. Na de presentatie hebben we de eigenaren onze bevindingen gegeven, waarmee ze verder kunnen trainen”, aldus Arie Hamoen, voorzitter van de hengstenkeuringscommissie. Marian Dorresteijn was al wel aanwezig, maar nog niet in functie.

De vijf aangemelde hengsten die niet aanwezig waren krijgen pas volgend voorjaar nog een kans. Eén hengst moest de baan verlaten omdat hij niet helemaal regelmatig was. Deze toonde al wel een paar heel goede momenten. Hij mag gewoon over vier weken zich weer presenteren.

Een paar hengsten viel zeer positief op, zoals de charmante extra galopperende cat nr. 380 (Ampère x Juventus). Een imponerende verschijning is 489 (Painted Black x Krack C) die ondanks zijn formaat veel afdruk en balans heeft en een goede galop. Zeer werkwillig lijkt de showmaster cat nr 581 (Vivaldi x Vincent) die al heel goed kan schakelen. Meerdere hengsten lieten al een heel fijne sympathieke verrichting zien.

Voor de nakeuring verscheen cat nr 500 (Rousseau x Jazz) die niet werd aangewezen.

Klik hier voor foto’s van de hengsten onder het zadel

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook