Ga naar hoofdinhoud

Nette oudere merries in Oirschot

Regio-inspecteur springen, Arnold Kootstra beoordeelde, samen met Petro Trommelen, gisteren bij manege ’t Vierspan in Oirschot een aantal oudere merries.


Als beste kwam hierbij naar voren Naiade-B Z (v. Nabab de Reve). “Een heel evenredig gebouwde, mooie en aansprekende merrie, die goed in het rechthoeksmodel stond. In het springen liet ze een mooie techniek zien met goede reflexen en toonde daarbij over vermogen te beschikken.” Naiade-BZ is gefokt bij H. Bergmans in Hilvarenbeek en en komt uit de moederlijn van onder andere de KWPN hengsten Lux en Empire. De bruine werd voor haar optreden beloond met 80 punten voor het springen en 75 voor het exterieur.

Toine Hoefs, deze keer vergezeld van Reijer van Woudenbergh, kreeg op deze eerste dag in Oirschot de oudere dressuurmerries voor ogen. “Het was zeker geen slechte dag, want we hebben toch weer een aantal fijne paarden gezien. De hoogste punten, 80 voor zowel exterieur als beweging, gingen vandaag naar Eroza (v. Dayano). “Een hele mooie en rassige merrie met een fraaie, lange hals en met een opvallende goede schoft/schouderpartij. Een modern dressuurpaard met veel uitstraling.” Eroza is gefokt en geregistreerd bij C.A.J.M. van Kuik uit Haaren.

Bron KWPN

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook