Ga naar hoofdinhoud

Nette prijzen veiling Dronten

23 jonge rijpaarden kwamen afgelopen zaterdag onder de hamer in de Flevomanege te Dronten. Echte uitschieters waren er qua opbrengst niet, maar er werden gemiddeld nette prijzen geboden. Het gemiddelde kwam uit op 4.300 euro, terwijl de veilingtopper 7.200 euro opbracht. Deze veilingtopper was de driejarige Déjart DD, een zoon van Vincenzo uit stermerrie Aurante DD (v. Cantos). De bruine hengst werd op de veiling aangeboden door zijn medefokker C.G. Vernooy uit Beusichem.

Het duurste dressuurpaard was met 6.600 euro de zesjarige Alnera, die M1 geklasseerd is. De bruine ruin heeft Houston als vader en keurmerrie Nadiane (v. Colway Bold xx) tekende voor het moederschap. Clara Dekker uit Borger bood Alnera aan op de veiling. Publiekslieveling van de avond werd de vierjarige Ciana’s Jacky KN (Valdez x Krack C) van fokker M.A.G. van der Knaap uit Nieuw Roden. De voorlopigkeurmerrie werd vorig jaar beste driejarige merrie op de centrale keuring van Flevoland. Ciana’s Jacky veranderde voor de som van 5.200 euro van eigenaar.

Bron: Horses.nl/De Paardenkrant

Eén reactie op “Nette prijzen veiling Dronten

  • H.J. Dekker

    Het is te gek voor woorden om deze prijzen te omschrijven als “Nette prijzen” Bijvoorbeeld een 4 jarige voorlopig keurmerrie (keuringskampioen!) heeft de fokker na 4 jaar (eigenlijk dus 5 jaar vanaf de dekking van zijn merrie) zeker €10.000 gekost! Voor de kopers zijn dit natuurlijk gouden tijden en die gun ik het ook wel, maar een meer genuanceerde omschrijving van deze veiling was op zijn plaats geweest.
    Met vr. groet van ruiter en fokker H.J. Dekker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.