Ga naar hoofdinhoud

New Forest-hengst Shining Star Aristo ingeslapen

Foto: Lonneke Ruesink

De ponyhengst Shining Star Aristo, die onder andere vierde werd op het EK in Rome,  is gisteren ingeslapen op 31-jarige leeftijd. Dat meldt Joris de Brabander op zijn website. De Brabander kocht de pony op zesjarige leeftijd en kort daarna werd hij meteen goedgekeurd voor het BWP Pony Stamboek.

Als driejarige werd de hengst al goedgekeurd in Nederland en behaalde hij tijdens de 50-dagentest in Ermelo de hoogste score die ooit gegeven werd.

In 1989 begon Aristo een succesvolle springcarrière onder Niek Bartholomeus. Ze behaalden onder andere Grand Prix-overwinningen op de CSIO Loncin, Hannover en Wierden. Ze namen ook deel aan twee Europese kampioenschappen. In Rome werden ze individueel vierde en behaalden ze brons met het team.

SS Aristo was topvererver in de springponyfokkerij en van deze hengst werden onder meer Artiest van het Vitseroel, Quick Star Aristo, Twinkling Starr Aristo en Uphill Jumper Peathwells goedgekeurd voor BRP.

Shining Star Aristo heeft 25 jaar op Stal de Muze gestaan. Gisteren, een dag na zijn 31ste verjaardag, werd afscheid genomen van de hengst.

Bron: Horses/ Stal de Brabander

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook