Ga naar hoofdinhoud

Jurrius succesvol op New Forest Keuring

Heihoeve's Boston algemeen kampioen Foto: Arlette Beukelenkamp

André Jurrius van Stal Nieuwmoed had negen hengsten meegenomen naar Ermelo voor de New Forest hengstenkeuring. Maar liefst vijf daarvan werden aangewezen. Tevens werd zijn hengst Heihoeve's Boston verkozen tot algemeen kampioen van de keuring.

Jurrius kreeg de kleine maat hengst Thunbergia’s Galanthus (v. Vivienne’s Vision of Freedom) aangewezen. Bij de grote maat hengsten werden twee zonen van Spoekedammetje’s Nick aangewezen, Poppings Olympic en Havehoeve’s Ivan.  Daarnaast kregen Poppings Wiliam (v. Reekamp’s Eclips) en Sirocco’s Kengsington (v. Jacodi’s Maritza’s Maison) groen licht van de hengstenkeuringscommissie.

Succesvolle dag voor Braat

Een andere hengsthouder die succes had op de New Forest Hengstenkeuring was Erik Braat van Stal ’t Gruyter, maar kon zijn succes van vorig jaar niet evenaren.  Hij had vier eigen hengsten mee en één hengst die hij voor keuringsklaar had gemaakt. Twee hengsten werden aangewezen.

Gruyter’s Cum Laude
Foto: Picture Pure

Waaronder Gruyter’s Cum Laude (v. Brummerhoeve’s Redd H) uit Braats fokmerrie Hoppenhof’s Mandy.  Deze merrie is ook de moeder van Gruyter’s Bruno Mars, die vorig jaar werd aangewezen,  en de reserve kampioensmerrie van Duitsland Gruyter’s Maxima. Deze prestatie leverde ze uit haar eerste drie nakomelingen. Tevens werd Jacodi’s Bera’s Boots aangewezen, een nakomeling van de volle zus van de goedgekeurde hengst Jacodi’s Bo’s Barclay.

Algemeen kampioen

In de strijd om het Algemeen Kampioenschap ontmoette Stal Nieuwmoed en Stal ’t Gruyter elkaar. Uiteindelijk ging Heihoeve’s Boston (v. Hobby Des Marronniers) van Stal Nieuwmoed met het kampioenlint naar huis. De reservetitel was na een nek-aan-nek race voor Heihoeve’s Berlin (v. Sulaatik’s Mancinie).

Predicaten

Op de hengstenkeuring werden tevens predicaten toegekend aan negen hengsten. Het keurpredicaat was voor Reecamp’s Eclips van combinatie Jurrius en voor Vivienne’s Vision of Freedom van J. Kemkers.

Maar liefst zes hengsten kreeg het predicaat prestatie dekhengst. Dit predicaat was voor Oosterbroek Fenix, Gruyter’s Memphis, Frodo’s Boy, Dimmans Electron, Hobby Des Marronniers en Brummerhoeve’s Redd H. Het predicaat prestatie fokhengst was voor Sulaatik’s Peter Pan.

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Horses.nl

 

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook