Ga naar hoofdinhoud

New Forest-hengst Gruyter’s Memphis verkocht naar Amerika als hunter

Silke Reuvekamp met Gruyter's Memphis Foto: Picture Pure

De bij het New Forest-stamboek goedgekeurde hengst Gruyter's Memphis (Brummerhoeve’s Paladin x Paddington’s O’mally) gaat zijn carrière voortzetten als hunterpony in Amerika.

Gruyter’s Memphis werd als driejarige goedgekeurd en doorliep met goed gevolg het verrichting onderzoek. Als vierjarige werd hij met Sterre Buytendijk in het zadel prestatie sportpony. Waarna Silke Reuvekamp de teugels overnam en tot twee keer toe een ticket behaalde de Nederlandse kampioenschappen.

Hunter

De kleine maat hengst liep dit jaar mee op de New Forest sportdag in de Hunterclass clinic. Hierna vielen de kwaliteiten van de 1,26 meter metende hengst op bij Amerikaanse liefhebbers van de Huntersport. In deze tak van sport zal de New Forest-hengst zijn carrière voortzetten.

Voor de Nederlandse fokkerij blijft de hengst doormiddel van diepvriessperma beschikbaar.

Bron: Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook