Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe dressuurlichting voegt weinig toe

For Ferrero (For Romance I x Don Crusador) - Foto: Melanie Brevink-Van Dijk
Het KWPN najaarsonderzoek heeft acht dressuurhengsten (inclusief de al eerder ingeschreven Imposantos) opgeleverd. De 8-en vlogen in de rondte in Ermelo en uiteindelijk kwam For Ferrero (For Romance I x Don Crusador), de enige hengst die nieuw bloed brengt bij het KWPN, er uit als verrichtingskampioen bij de jonge hengsten. 85 punten vielen hem ten deel. 

Of de KWPN-fokker wat heeft aan de acht ingeschreven hengsten is de vraag. Qua bloedspreiding voegt de nieuwe lichting weinig toe. Alleen verrichtingskampioen For Ferrero, die overigens meerdere beoordelingen miste omdat hij niet fit was, is vrij van het al veel voorkomende KWPN-dressuurbloed. Alle (!) overige hengsten hebben Jazz en Flemmingh (vijf keer via Krack C) in de pedigree en Ferro komt voor in de pedigree van 6 van de 8 ingeschreven dressuurhengsten.

Hoogste punten voor Imposantos

De echte verrichtingstopper van dit najaarsonderzoek is overigens de al eerder ingeschreven vierjarige Imposantos (v. Wynton). De door W. Wijnen gefokte hengst van Theo Driessen behaalde 89 punten. In de hengstencompetitie moest hij het onder eigen ruiter Bart Veeze deze week doen met 83 punten.

Jaqiedo niet ingeschreven door 5 voor rijdbaarheid en instelling

De zwarte Jaqiedo (Aqiedo x Jazz) van fokker Carla van Manen en mede-eigenaren Adelinde Cornelissen en Aris van Manen werd niet ingeschreven. Niet omdat hij niet genoeg punten had (78 met onder andere een 9 voor de stap), maar omdat hij niet aan het minimum van een 7 kwam voor de rijdbaarheid en de instelling, zoals in het reglement opgenomen. “Wij zijn er van overtuigd dat dit paard met de juiste professionele begeleiding heel ver kan komen, maar hij kan niet ingeschreven worden omdat de natuurlijke rijdbaarheid en instelling naar ons inzicht onvoldoende aanwezig is. Hengsten moeten daarvoor minstens een 7 scoren”, aldus Bert Rutten in zijn commentaar.

De Niro-zoon met stille trom vertrokken

Een hengst verliet het KWPN verrichtingsonderzoek in de laatste week met stille trom. Cat.nr 31 Jefferson P (De Niro x Florencio) werd niet voorgesteld in de eindpresentatie. Het KWPN bracht geen mededeling naar buiten over het vertrek van deze De Niro-zoon.

Goedgekeurde dressuurhengsten KWPN verrichtingsonderzoek najaar (50 dagen)

cat.nr 36 For Ferrero (For Romance x Don Crusador) – fokker: Stal de Biebosschen, Londerzeel/eigenaar: Nelis & Stal Van de Sande
85 punten (stap: 9/draf: 8/galop: 8,5/souplesse: 8,5/houding&balans: 8,5/rijdbaarheid en instelling: 8,5/aanleg als dressuurpaard: 8,5)

cat.nr 25 Joyride (Ampere x Jazz) – fokker: De Engelse Hoeve V.O.F., Grashoek/eigenaar: V. Petit & L. Gallardo
84 punten (stap: 8,5/draf: 8/galop: 8,5/souplesse: 8,5/houding&balans: 8,5/rijdbaarheid en instelling: 8,5/aanleg als dressuurpaard: 8,5)

cat.nr 34 Jarville (Ferdeaux x Jazz) fokker: Stal Van de Sande/eigenaar: fokker & H.P.M.L Verspaardonk-Van Zon
83,5 punten (stap: 8/draf: 8,5/galop: 8,5/souplesse: 8,5/houding&balans: 8/rijdbaarheid en instelling: 8,5/aanleg als dressuurpaard: 8,5)

cat.nr 39 Jones (Negro x Krack C) – fokker: fam. Schellekens, Schijndel/eigenaar: Mark den Teuling, Gemonde
83,5 punten (stap: 8,5/draf: 8/galop: 8,5/souplesse: 8,5/houding&balans: 8/rijdbaarheid en instelling: 8,5/aanleg als dressuurpaard: 8,5)

cat.nr 33 Jerenzo Texel (Enzo Ferrari x Jazz) – fokker&eigenaar: Wim van der Linde, De Cocksdorp
83,5 punten (stap: 8,5/draf: 8/galop: 8,5/souplesse: 8/houding&balans: 8,5/rijdbaarheid en instelling: 8,5/aanleg als dressuurpaard: 8,5)

cat.nr 43 Jersey (Vivaldi x Ferro) – fokker: P.J.F. Wetzelaer, Schijndel/eigenaar: Stoeterij Turfhorst BV
82,5 punten (stap: 7,5/draf: 8/galop: 9/souplesse: 8/houding&balans: 8,5/rijdbaarheid en instelling: 8,5/aanleg als dressuurpaard: 8,5)

cat.nr 27 Johnny Cash (Bon Bravour x Flemmingh) – fokker: G. Gijsbers, Loosbroek/ Joop van Uytert & Stal Brouwer & Team Nijhof
78 punten (stap: 8/draf: 8/galop: 7,5/souplesse: 7,5/houding&balans: 8/rijdbaarheid en instelling: 8/aanleg als dressuurpaard: 7,5)

Niet ingeschreven dressuurhengst KWPN verrichtingsonderzoek najaar

cat.nr 26 Jaqiedo (Aqiedo x Jazz) – fokker: C. van Manen/eigenaar: fokker & Stal Aris van Manen & Adelinde Cornelissen
78 punten (stap: 9 /draf: 8/galop: 8,5/souplesse: 7/houding&balans: 7,5/rijdbaarheid en instelling: 5/aanleg als dressuurpaard: 7,5)

Bekijk hier de rapporten van de hengsten
Bekijk hier de fotoserie van de vandaag goedgekeurde hengsten

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.