Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe embryohandel met de oprichting van Mares of Macha

Pieter Devos, Klaas De Coster en Frederik De Backer hebben een nieuw project opgericht: Mares of Macha. Het duurde drie jaar om veertien zorgvuldig geselecteerde merries bij elkaar te brengen voordat hun website vandaag werd gelanceerd. Via de website is het mogelijk om een embryo te reserveren van enkele van de beste merries die er zijn. Er zijn verschillende opties beschikbaar.

In de afgelopen weken hebben ze merries toegevoegd zoals Eureka van’t Roosakker, Sancha La Silla en zelfs Werly Chin de Muze, die nog niet terug is uit de Verenigde Staten. Ze sluiten zich aan bij een catalogus bestaande uit Contara (Chacco Blue’s moeder), Whoopie C (internationaal uitgebracht en moeder van Tobago Z), Geena van’t Roosakker (internationaal uitgebracht en Usha’s kleindochter), Prima Donna van’t Paradijs (internationaal uitgebracht en moeder van Venezia d’Ecaussines ‘), Arera C (internationaal uitgebracht).

Exclusieve genetica

Pieter Devos vertelt over het nieuwe project: “Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in de fokkerij, en toen Klaas me vertelde over dit project van hem, wilde ik er meteen deel van uitmaken. Ik denk dat de Belgische fokkerij al sinds een aantal jaren terug heeft de bewezen dat het stamboek bij de top behoord. Vooral door het feit dat Belgische fokkers al sinds jaren terug de beste hengsten over de hele wereld gebruiken in hun fokkerij, terwijl andere landen zich meer bij hun eigen stamboek hielden. Vandaar dat we op zoek waren naar de beste merries van over de hele wereld.  Ons doel was om exclusieve genetica samen te brengen met realistische prijzen. Ik ben erg enthousiast over dit nieuwe project. Naast het welzijn van de merries is transparantie is voor ons erg belangrijk. Alle embryo’s van onze merries zijn te koop en worden nergens anders verkocht dan op onze website. Het zijn ingevroren embryo’s die zijn verwerkt via ICSI en zijn gegarandeerd (met certificaat) niet gesekst. We hebben onze eigen faciliteiten in Italië waar onze merries in het land lopen en goed worden verzorgd. We oogsten de eieren gedurende zes maanden van het jaar en de rest van de tijd hebben de merries rust. ”

Voor meer informatie

Bron: StudForLife

2 reacties op “Nieuwe embryohandel met de oprichting van Mares of Macha

  • May

    Daar wordt ik toch een beetje misselijk van als Pieter Davos vertelt dat hij altijd al interesse in de fokkerij had. Dit gaat gewoon om geld.
    Ik heb diep medelijden met de merrie’s waarmee een half jaar gesold wordt en die om de haverklap worden opgevoeld.
    En als hij zegt dat een paard daar niet onder lijdt dan moet hij zelf maar eens zo’n behandeling ondergaan.

  • alie wekema

    Ik ben het met je eens May. Gaat alleen om de money. Als je zegt interesse in de fokkerij dan is dat de hengst waar je in geinteresseerd bent combineren met jouw merrie(s) en dan jaar later het veulen bij deze merrie zien lopen. Deze embryohandel is volgens mij niet iets wat jarenlang blijft aanhouden. Kan het heel erg mis hebben natuurlijk maar de embryo moet nog in een draagmerrie en daarbij gaat natuurlijk ook niet alles goed en ook de verwachting van het geboren veulen is lang niet altijd wat je wilt. Zekerheid is veulen kopen die bij de moeder loopt in mijn beleving. Gelukkig is daar dan ook genoeg keuze in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook