Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe generatie neemt bestuur Vereniging Groninger Paard over

Fotograaf Claudia Dermois

Op de Algemene Leden Vergadering van de Vereniging het Groninger Paard is afgelopen weekend een nieuw voltallig bestuur aangenomen. Hannah Kaptijn neemt het stokje over van Hinke Cnossen en is een van de vijf leden die het bestuur van de vereniging de komende tijd op zich gaan nemen.


De vijf kandidaten die zich hadden aangemeld voor het nieuwe bestuur zijn afgelopen zaterdag allemaal aangenomen. Er was vanuit de leden veel hulde en dankbaarheid voor de jarenlange inspanningen van Cnossen, die nu een stap terug kan doen.

Jongere generatie

Het bestuur bestaat voor het eerst sinds jaren ook uit een jongere generatie Groninger liefhebbers- en fokkers. Dit zorgde voor enthousiaste reacties onder de leden. Gerrit Tacken, voorzitter van de Stichting Zeldzame Huisdierrassen waar het Groninger Paard één van is, feliciteert het nieuwe bestuur en de vereniging met deze ontwikkeling.

Het nieuwe bestuur zal aankomende tijd nog ondersteund worden door oud-bestuursleden Peter Kats en Harm Beekhuis.

Nieuwe bestuursleden:
Hannah Kaptijn – Voorzitter
Kristel van der Wal
Sanne Merks
Lotte Merks
Aldert Omta

Doel

De Vereniging het Groninger Paard zet zich in voor het behoud en naamsbekendheid van het ras door middel van promotie en toezicht op de kwaliteit van het stamboek. Dit allemaal met het doel om de levensvatbare populatie Groningers te behouden door middel van het fokken van sterke en gezonde paarden die hoog scoren op veelzijdigheid, betrouwbaarheid,
nuchterheid en kracht.

Bron: Persbericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook