Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe röntgenfoto’s van Eldorado

Eldorado van de Zeshoek röntgen KWPNHubert Hamerlinck heeft de reeds vertroebelde relatie met oud-partner Team Nijhof naar een nieuw dieptepunt geleid. Enkele weken terug sprak de Belgische hengstenhouder Daan Nanning, lid van de KWPN hengstenkeuringscommissie springen, aan met de boodschap dat de door hen te keuren Eldorado van de Zeshoek (v. Clinton) niet goed zou zijn op de röntgenfoto en als jong paard geopereerd zou zijn voor OCD. Dit bracht de hengstenkeuringscommissie tot het besluit de al bij het BWP en NRPS goedgekeurde hengst opnieuw te röntgenen. Met als resultaat een gezonde hengst, inclusief een KWPN dekbrevet.

Mede-eigenaar van Eldorado, Henk Nijhof jr. was op zijn zachtst gezegd niet gelukkig met de actie van Harmerlinck: ‘Ze hebben meerdere foto’s van de knieën en sprongengewrichten gemaakt en die vielen allemaal in de klasse A voor OCD. Bovendien was de hengst als drie jarige ook al goedgekeurd voor het BWP-stamboek. Het BWP is net zo streng, of misschien nog wel strenger als het gaat om röntgenologische beoordeling dan het kwpn!

Als vier jarige zijn de röntgenfoto’s van de hengst Eldorado al beoorbeeld door het KWPN, en de röntgenfoto’s die opnieuw zijn gemaakt zijn een exacte kopie van twee jaar geleden. Dit is ongehoord van Hamerlinck en hij is nu echt te ver gegaan. En dit is nog niet eens alles. Tegenover de Belgische hengstenkeurings- commissie kraakte hij ook onze hengsten Verdi, Warrant en Canturano af en hij presteert het om zelfs over Heartbreaker en Clinton, voor wie hij een vermogen heeft gekregen, kwaad te spreken. Die hengsten hebben hem nota bene groot gemaakt.’

Hamerlinck toont zich onaangenaam verrast als we hem confronteren met zijn actie: ‘Ik ontken niet dat ik het gezegd heb, echter niet met de bedoeling dat dit in de pers zou komen. Ik wil met Nijhof geen trammelant en wens ook geen verder commentaar te geven.’

Bron: De Hoefslag – Peter van Pinxteren


Lees ook:
Twee KWPN-hengsten goedgekeurd

8 reacties op “Nieuwe röntgenfoto’s van Eldorado

  • Ik dacht dat dit soort aktie’s meer bij vrouwen thuishoorde…it’s all about the money, honey ;-))

  • Dick

    Dus het KWPN hecht ook al waarde aan roddels en vertrouwd haar “eigen erkende” dierenartsen al niet meer.

  • DCK

    wat een schandalige actie ..maar het verbaasd me niks ..Hengstenhouderij is tegenwoordig bijna een mafia .
    Al had het KWPN beter moeten weten want Eldorado was hier in Belgie ook door de veterinaire keuring die vooraf gaat aan de BWP hengstenkeuring .
    Ik zou eerlijk gezegd ook niet amused zijn als ze mijn hengst zonder mijn medeweten op de foto zouden zetten !!

  • inno lamers

    Als Belgische fokker ben ik al jaren klant bij Nijhof, gezien hun goede hengsten. Ik ben er altijd uiterst correct behandeld geworden, en weet dat ze enkel de beste kwaliteit aanbieden. Dus familie Nijhof, hier moet je boven staan, volgens mij is het een teken van jaloezie.
    Inno Lamers

  • Tom

    Goede actie van het kwpn, is gelijk al het gelul uit de wereld geholpen! Ze redden zich er goed uit door het nu een steekproef te noemen, heel toevalig naturlijk..

  • Marvin Hagler

    Dhr. H. Hamerlinck is de grootste blaaskaak die er rondloopt in België ! Hij heeft het niet alleen voor mekaar gekregen om het BWP tot een tweederangs stamboek te manipuleren, hij heeft ook voor mekaar gekregen om veel fokkers van zijn eigen gewest en al zijn andere “aanhangers” buiten spel te zetten door hen “gewone” hengsten (met uitzondering van Clinton en Heartbreaker) als fokdier aan te bieden waardoor al deze fokkers geen enkel goed en degelijk paard meer in hun stal hebben staan ! Dat hij het dan nog aandurft om tophengsten, waarvan hijzelf beter is geworden, af te breken en daarnaast ook nog een jonge hengst zoals Eldorado ten onrechte te bekritiseren tart alle realiteit ! Eldorado is dan nog gefokt bij familie van hemzelf en werd door zijn “eigen” BWP-stamboek goedgekeurd, zowel op basis van zijn medisch keuringsprotocol als op basis van zijn prestaties op de BWP-hengstenkeuring ! Met deze uitlatingen doet Dhr. Hamerlinck aan “nestbevuiling” bij zowel zijn eigen familie als bij zijn stamboek (BWP) en doet hij daarnaast nog eens zijn “behoefte” in het nest van de mensen die hem groot maakten (lees Henk Nijhof) ! Vermoedelijk wordt Dhr. Hamerlinck seniel of begint hij te dementeren want wie dergelijke verzinsels naar buiten brengt vormt een “gevaar” voor de/zijn fokkers en het stamboek waartoe hij behoort !
    Het wordt de hoogste tijd om in te grijpen en deze man een halt toe te roepen…….

  • Jeanet Struyk

    Ik ben blij, dat het uiteindelijk positief uitpakt voor Nijhof, het zet zijn hengsten weer even positief in het zonnetje!!!!!

  • Els

    Het is voor mij niet de eerste keer dat ik negatieve kritiek hoor over Dhr. Hamerlinck. Klanten die vroeger op handen gedragen werden, worden nu als een stuk vuil behandeld met als gevolg dat ze ook geen zaken meer met hem willen doen. Zelfs familie van hem zijn ook niet steeds tevreden over zijn ‘aanpak’.
    Dhr Hamerlinck denkt dat het BWP stamboek van hem is, dat de (paarden)wereld enkel om zíjn gat draait, maar hoogvliegers zullen ooit eens heel hard kunnen neervallen!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.