Ga naar hoofdinhoud

Nijhof-hengsten Johnson en Spielberg bovenaan HorseTelex Ranking

Een Nederlandse topdrie in de B-groep van de HorseTelex Results Ranking voor dressuurverervers met twee hengsten van Team Nijhof op kop. Johnson (v. Jazz) staat sinds kort bovenaan de lijst en wordt gevolgd door import-Hollander Spielberg (v. Sunny-Boy). Op 3 de onlangs door het KWPN preferent verklaarde Vivaldi (v. Krack C) van Ton Kies,  Joop van Uytert en Ad Valk. 

In de dressuur zijn de aantallen paarden op internationaal niveau zeer veel kleiner dan bij de springpaarden. Er zijn zelfs méér eventingpaarden op FEI-niveau actief dan dressuurpaarden. Daardoor zijn de HorseTelex dressuurrankings niet zo betrouwbaar als bij de springhengsten waar wordt gewerkt met grotere aantallen.

Eén lijst voor jonge verervers

Door de geringe aantallen paarden kan de hengstenranking van HorseTelex in de dressuurrichting slechts één ranglijst van veelbelovende jonge verervers tonen. Op de B-ranking zijn de oudste nakomelingen 12 jaar en wordt er een minimum van tien op FEI-niveau actieve nakomelingen aangehouden. Net als op de A-ranking tellen de resultaten in de Zware Tour, Midden Tour en Lichte Tour mee, waarbij de ZT de grootste invloed heeft.

30 ‘internationals’

Van de in 2002 geboren Johnson liepen van 1 maart 2017 tot 1 maart 2018 30 paarden internationaal, waarbij Meggle’s Boston, Bon-Ami, Don John, Double Dutch en Calanta veel rankingpunten voor hun vader verzamelden. Zoveel zelfs dat Johnson ook aan een opmars bezig is op de A-lijst: hij staat daar nu 14e en is daarmee de derde KWPN’er (achter vader Jazz op 5 en Rousseau op 6). Voor de in 2004 geboren Westfaalse hengst Spielberg is uiteraard Suppenkasper de grootverdiener qua rankingpunten. Spielberg komt met elf internationals net aan het minimum van 10 nakomelingen op FEI-niveau. Bij de in 2002 geboren Vivaldi zorgt Cennin voor een flink aantal punten. Vivaldi heeft 20 op FEI-niveau actieve kinderen.

De HorseTelex B-ranking top-5 wordt gecompleteerd door Quaterback en Blue Hors Hotline.

Klik hier voor de volledige rankings (alleen voor abonnees)

Klik hier voor uitleg over de HorseTelex Results-ranking

Lees ook: 

http://www.horses.nl/fokkerij/romanov-voert-horsetelex-wereldranking-aan/

Bron: HorseTelex Results

 

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook