Ga naar hoofdinhoud

Nijhof, VDL en Syndicaat Rhein-Maas met hengsten op Zuid-Duitse keuring

Cat.nr 66 (Diamant de Semilly x Verdi) - Foto: Suedpferde.de
Meer dan 80 hengsten staan in de catalogus van de Zuid-Duitse hengstenkeuring, die in het laatste weekend van januari plaats vindt in München. Daaronder drie Nederlandse inzendingen: Team Nijhof komt met de zelfgefokte cat.nr 66 (Diamant de Semilly x Verdi), de VDL Stud brengt de eveneens zelfgefokte cat.nr 73 (Modesto VDL x Nimmerdor) in en het syndicaat Rhein-Maas heeft een kandidaat in cat.nr 70 (Jilbert van 't Ruytershof x Oklund). 

In totaal maken 84 hengsten hun opwachting op de keuring, die een weekend voor de KWPN hengstenkeuring plaatsvindt. In totaal zijn er 46 dressuur- en 38 springhengsten geselecteerd. Bij de dressuurhengsten is het D-bloed van Donnerhall het best vertegenwoordigd met zonen van Damon Hill (2), Damsey, Dante Weltino, De Niro (2), Decurio (2), Desperados, Destano, Diamo Gold (2), Diamond Hit, Don Frederic (2) en Don Nobless. Uit de eerste jaargang van Escolar verschijnen twee hengsten op de keuring en daarnaast staan er twee bijna identiek gefokte hengsten in de catalogus: cat.nr 35 (Quaterback x Poetin III v. Sandro Hit ) en cat.nr 36 (Quatergold x Poetin III v. Sandro Hit).

Springhengsten

Bij de springhengsten zijn er drie Nederlandse inzendingen (zie video’s) en daarnaast zijn er zonen van Glock’s London, Emerald N.O.P. (2), Van Gogh en Verdi TN N.O.P. geselecteerd.

Cat.nr 66 (Diamant de Semilly x Verdi), fokker & eigenaar: Team Nijhof

Cat.nr 70 (Jilbert van ’t Ruytershof x Oklund), fokker: C. Kuypers, Helvoirt, eigenaar: Syndicaat Rhein-Maas

Cat.nr 73 (Modesto VDL x Nimmerdor), fokker & eigenaar: VDL Stud

Klik hier voor de volledige collectie (met foto’s en video’s).
Klik hier voor de volledige collectie op HorseTelex
Klik hier voor meer informatie

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.