Ga naar hoofdinhoud

De Niro stoot Rubin Royal van de troon

Exclusief
De Niro (v. Donnerhall)

Rubin Royal OLD stond lang aan kop van de HorseTelex Results A-ranking voor dressuurhengsten, maar is nu in het derde kwartaal van 2017 van de troon gestoten door De Niro. De Donnerhall-zoon die altijd al ruimschoots de meeste internationale paarden in de dressuursport had, staat op 1 met een IPV van 2.652,5 punten, een voorsprong van ruim 100 indexpunten op Rubin Royal.

Op 3 staat een tweede directe Donnerhall-zoon: Don Schufro. De Blue Hors-hengst heeft ook nog twee zonen in de top-20: Don Romantic (12) en Diamond Hit (14). Het D-bloed is sowieso goed vertegenwoordigd in de top-20 met naast de vier reeds genoemde hengsten Don Frederico en Dimaggio op de plaatsen 15 en 16.

Jazz en Johnson in top 10

Don Schufro wordt gevolgd door Florestan I (v. Fidelio), die het afgelopen kwartaal flink gestegen is. Verder gaat het met Jazz op 5, Sandro Hit op 6, Gribaldi op 7, Rubin Royals volle broer Romanov op 8, Londonderry op 9 en Jazz-zoon Johnson op 10. KWPN hengst van het jaar Negro is niet meer in de top 25 te vinden, in tegenstelling tot zijn halfbroer Rousseau, die het met een 13e plaats goed doet. Twee andere KWPN’ers halen de top 25 op de A-ranking: Vivaldi (18) en Painted Black (23).

Volledige KWPN top-3 op B-ranking

Op de B-ranking (hengsten met nafok tot en met 12 jaar/minimaal 10 nakomelingen) is er een volledige KWPN top-3 met United op 1 (onder andere dankzij de kersverse N.O.P.’er MDH Avanti), Johnson op 2 en Vivaldi op 3. Sir Donnerhall staat op 4 en Blue Hors Hotline op 5.

Spielberg

Een nieuwe binnenkomer in de top van de B-ranking is de Nijhof-hengst Spielberg (v. Sunny Boy). Hij staat – onder andere dankzij de resultaten van Suppenkasper – op de 6e plaats.

Klik hier voor de volledige rankings (alleen voor abonnees)

Klik hier voor uitleg over de HorseTelex Results-ranking

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/HorseTelex Results

 

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook