Ga naar hoofdinhoud

De Niro stoot Rubin Royal van de troon

Exclusief
De Niro (v. Donnerhall)
Rubin Royal OLD stond lang aan kop van de HorseTelex Results A-ranking voor dressuurhengsten, maar is nu in het derde kwartaal van 2017 van de troon gestoten door De Niro. De Donnerhall-zoon die altijd al ruimschoots de meeste internationale paarden in de dressuursport had, staat op 1 met een IPV van 2.652,5 punten, een voorsprong van ruim 100 indexpunten op Rubin Royal.

Op 3 staat een tweede directe Donnerhall-zoon: Don Schufro. De Blue Hors-hengst heeft ook nog twee zonen in de top-20: Don Romantic (12) en Diamond Hit (14). Het D-bloed is sowieso goed vertegenwoordigd in de top-20 met naast de vier reeds genoemde hengsten Don Frederico en Dimaggio op de plaatsen 15 en 16.

Jazz en Johnson in top 10

Don Schufro wordt gevolgd door Florestan I (v. Fidelio), die het afgelopen kwartaal flink gestegen is. Verder gaat het met Jazz op 5, Sandro Hit op 6, Gribaldi op 7, Rubin Royals volle broer Romanov op 8, Londonderry op 9 en Jazz-zoon Johnson op 10. KWPN hengst van het jaar Negro is niet meer in de top 25 te vinden, in tegenstelling tot zijn halfbroer Rousseau, die het met een 13e plaats goed doet. Twee andere KWPN’ers halen de top 25 op de A-ranking: Vivaldi (18) en Painted Black (23).

Volledige KWPN top-3 op B-ranking

Op de B-ranking (hengsten met nafok tot en met 12 jaar/minimaal 10 nakomelingen) is er een volledige KWPN top-3 met United op 1 (onder andere dankzij de kersverse N.O.P.’er MDH Avanti), Johnson op 2 en Vivaldi op 3. Sir Donnerhall staat op 4 en Blue Hors Hotline op 5.

Spielberg

Een nieuwe binnenkomer in de top van de B-ranking is de Nijhof-hengst Spielberg (v. Sunny Boy). Hij staat – onder andere dankzij de resultaten van Suppenkasper – op de 6e plaats.

Klik hier voor de volledige rankings (alleen voor abonnees)

Klik hier voor uitleg over de HorseTelex Results-ranking

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/HorseTelex Results

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook